НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

140. Без светлина в мозъка си ти не можеш да мислиш право

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

140. Без светлина в мозъка си ти не можеш да мислиш право


Освободете се от старите си възгледи - сега трябва да учите, да работите и да изправяте погрешките си. Старите мисли изхвърли и замени с нови. Търси нов начин на мислене. Без светлина в мозъка си ти не можеш да мислиш право. Само когато светлината озари твоя път, ти можеш да видиш отношенията, които си създал, можеш да ги прецениш като добри и да схванеш, че задачата ти е свършена.


Да обичаш, значи да предадеш резултат на твоите отношения.


Доброто е семка, която ти трябва да посадиш в своя ум, и когато чрез израсналото дърво семката се изяви в плод, тогава ти ще научиш какво е доброто, което си посадил. Кой човек е добър? Ако ти влезеш между каращи се и сърдити хора и те продължават да се карат, ти добър ли си? Не, ти си раздорник. Аз наричам добър човек този, който може да сдобри хората и да остави трайна доброта в техните отношения. Ако ти събудиш милосърдието в твоите ближни, ти си милосърден.


Най-малките работи дават големи последствия. Мислиш-това е малка работа, но дава големи последствия.


Не се качвай на гърба на никой. Вярвай на онова чувство и на онази мисъл, които ще те отведат на добър край, те доброволно да те качат на гърба си.


Бог ти е дал един ум, а ти трябва да го развиваш, за да придобиеш светлина; дал ти е душа, за да добиеш онези благородни качества, които душата носи; дал ти е дух, от който да придобиеш мощ.


Млад човек е онзи, който иска да изпълни Волята Божия и да придобие онова, което Бог е вложил в света.


Стар е онзи, който е влязъл в света на Мъдростта и се стреми да придобие Мъдростта.


Началото на живота е Любовта, края на живота е Мъдростта, съединени двете заедно, дават Истината.


Ти трябва да прилагаш Любовта и Мъдростта в твоя живот, за да познаеш Истината.


Истината е, която ще придаде радост на твоя живот и ще облекчи страданията ти.


В.К.: Сега, на с. 112 тука също има дадени цитати, тези цитати са от вашата тетрадка, нали. Сверяваш ли ги с отпечатаното Слово на Учителя? Весела: Къде е това? В.К.: Тука на с. 112 стр. имате дадени цитати. Искам един въпрос. Вие сте записвали дадени мисли от Учителя. Весела: Да. В.К.: След това, когато са издадени тези беседи правили ли сте сверка на това, което е написано на вашите тетрадки? Весела: Не, никога не съм сверявала. Каквото ми е казал аз съм записала. Когато е говорил, съм държала бележки.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ