НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

231. Българи и руснаци

ТОМ 34
Алтернативен линк

231. БЪЛГАРИ И РУСНАЦИ

Л.Т: С българите имам приключения и накрая пет счупени прозореца. Изкарах цяла зима и турях възглавници, защото никой не иска да ми поправи стъклата. И аз с пет счупени прозореца живях цяла зима.

Ама рускините ме посещаваха вечер с пълни чанти догоре. Носеха ми и свещи, и фенерчета, щото ми скъсаха и тока, нямах електричество. Само печката бумтеше. Аз бях жива заровена вътре и чак тогава ме изнесоха оттука.

В.К.: А преди това не Ви ли даваха квартира? Преди това, преди да счупят прозорците?

Л.Т: Не, не ми даваха. А това бяха мислите на мои неприятели, които се изразяват вече в действие.

И сега идва и Йоанна, и ми казва: „Мама много те обича и ме праща.” И идва със сина си. „Ела в нашия салон!” Никога няма да отида там.

Това не е никакъв салон, той не може да замести „Молитвения дом” на Учителя.

Аз имам връзка с руските консули, те ме уважават. Аз бих отишла в Съветската легация и бих изнесла цял концерт от Учителюви работи. Защото ще стъпя там, където е салонът на Учителя.

Те върху тоя салон направиха легацията. Може даже и да не е застроен в самото място. Нашите хора не могат да имат достъп, но аз мога да имам.

Ганчо Генчев, който умря, аз имам неговото писма до консула в легацията. И пише тъй: „В малка дървена къщичка живее оперната певица Цветана-Лиляна Табакова, която е пяла и във Вашата Съветска легация. Моля, пратете рускини да я посещават.”

И тия рускини и тука ме намират, не ме оставят. Снощи пристига Светлана и ми носи вечеря. А аз бързам да пиша и нямам какво да вечерям. Тя ми сипва и ми прислужва да се навечерям. Господ да ги благослови!

А другата рускиня е завършила Московска консерватория и е учила при голяма италианска педагожка, но идва тука смирено и казва: „Покажи ми певческото дишане от Учителя и искам да ме разпяваш с Учителювите упражнения.” Щото Учителят каза от Неговите беседи и положителните принципи на Неговото учение, да се дадат и да пеем упражнения. Например .Духът Божий, Духът святий” от песните или „Аоум”, или „Сладко медено”. И по цялото пиано ги разпявам. Тя ми казваше, тази рускиня: „Като пея с Учителювите идеи, чувствам едно възраждане и някакво много приятно чувство изпитвам.” Щото има присъствие, където има музика.

Ето сега този материал, който Ви давам, музиката е от Учителя. Четете вътре да видите, да видите кои беседи, кои песни, кои болести лекуват. Посочени са песни, които лекуват болести. Но който вярва! Пък който не вярва, е друг въпрос.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ