НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

145. Светлината е обединителна връзка между четирите свята

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

145. Светлината е обединителна връзка между четирите свята


На 23 октомври имах частен разговор с Учителя. Сутринта бе държал чудна лекция и бях изпълнена с вдъхновение, когато влязох при Него. Този път Му прочетох писмото от една духовна сестра от Америка - г-жа Зинк, която Го бе видяла на тротоар в Ню Йорк, светещ като слънце. Изпратих й портрет на Учителя и тя бе много щастлива да види същото лице, което бе видяла на улицата. Писмото й бе изпълнено с любов и благодарност Ето какво ми каза Учителят след това: "Ние Любовта не можем да я уловим, виждаме само благословенията на Бога, добрите условия, които тя ни дава.


Луната повдига водата няколко фута, тя е динамична, движи мозъка; студена е - разсъдъка е студен, а слънцето е топлината, която движи и помага на сърцето. Когато разбереш нещата, всичко ще ти стане приятно. Любовта се чувства по- съвършено с другите тела - като допреш физически тялото си, то е лош проводник на Любовта и любовта изчезва. С четири тела се чувства Любовта. Причините за проявите на физическия свят са вън от него. Има един лук, вън от лука, който го създава. Лампата свети, защото слънцето свети. Светлината е обединителната връзка между четирите свята: физически, астрален, умствен и причинен. Сега влиза светлина във физическия свят - излизаме от сферата на Кали Юга, тъмната, кална сфера, почва зазоряването в човечеството. Черната ложа прави последни усилия да възпрепятства дейността отгоре, но отгоре вече са се намесили - снегът е почнал да се топи и никой нищо не може да направи. Всичкият сняг сега ще се превърне на вода.


Има съществуване и живеене. Камъкът не живее, а съществува. Животът идва само, когато дойде Любовта, защото животът изтича от нея. Като спечелим Любовта, ще дойде Мъдростта, а след тях двете ще дойде Истината, която е дете - човек ще стане дете - резултат от Любовта и Мъдростта - Истината. Като изучим Любовта, Мъдростта и Истината в този свят, предстои ни да ги изучим в духовния свят, а после в Божествения. Все има нещо да се учи, да се откриват все по- красиви светове - неизчерпаемо учение.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ