НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

144. Който работи за цялото и цялото работи за него

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

144. Който работи за цялото и цялото работи за него


На следния ден Учителят каза една интересна мисъл в беседата си: "Само едно право съществува - когато съзнаеш, че си част от Цялото и работиш за Цялото, но и че то работи за теб. Това е единственото право, всичко друго е лъжа. В това е свободата - който работи за Цялото и Цялото работи за него, той всичко може да постигне. Човек сам по себе си, вънка от Цялото нищо не може да постигне. Невъзможното за частта е възможно за Цялото и възможното за Цялото е възможно за частта. Ако работиш за Бога и дърветата, и дъжда - всичко работи за теб и всичко навреме ще става. Молитвата помага само когато работиш за Господа и Той за теб."


На 16 октомври Учителят каза в беседа:


"Има съотношение между трите свята. Физическият свят е свят на проверка на нещата. От духовния свят, като искат да проверят нещо, идват на земята.


Юпитер дава активност и дава дължина на човешкия мозък. Сатурн, Марс и Луната дават разширение. Всички планети и звезди влияят на мозъка, който е възприемател. Бог дава, а ние приемаме и изучаваме нещата. Юпитер е професор - учи те да не грешиш, да се уважаваш и другите да не съблазняваш. Сатурн е страха, но и справедливостта. Божественото ще се отрази на вашите пръсти, духовното - на вашата длан, а физическото - на ръката - дължината й.


Петтях таланта е човешкия ум, двата таланта е човешкото сърце, а единият талант е човешката воля - не е работил. Човек има достатъчно воля, но тя трябва да се упражнява. Сърцето дава подтик на ума да работи и на волята да работи. Съдят онзи с единият талант, защото е бил при най-добри условия, но не работил."



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ