НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

132. Светът е школа за обучение и приложение

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

132. Светът е школа за обучение и приложение


На 6 август 1940 г. минавайки край приемната на Учителя, Той се спря на вратата и ми каза: "Големите неща се движат сами, а малките - въздухът ги движи. Когато не си в пътя си, забавляват те. Дошли сме не да се удоволстваме и търсим удобства, а да свършим някаква работа. Да не те носят на гръб, а сам да ходиш. Ако те носят на гърба си - малък си, ще ти се атрофират краката".


На 7 август привечер, имах разговор с Учителя. Той ми каза много ценни неща за живота: "Разчитай на Божествената Любов в теб, не на света и хората. Светът е едно условие. Всички блага на живота ще ти дойдат от Бога вътре в теб. Ако Той не действа в теб, всичко ще ти бъде товар и пречка. Не разчитай на шишето вода на другия. Завърти крана на Божествената Любов в себе си и пусни водата да протече, както в София тече рилска вода във всяка къща. Светът е школа и професорите идват и предават лекциите си, но най-важното е, какво ти сама ще разбереш от тяхното знание и какво ще приложиш. Когато си в океана, най-хубавото е да имаш едно въже, за което като се хванеш, ще те извади на брега, а не да имаш спасителен пояс. Божествената Любов е въжето.


В тези трудни времена е важно да не отпадне сърцето ти, да не охладнее. Днес всички външни ценности в света започват да губят своята стойност, за да се научат хората да разчитат на най-великата ценност в себе си - на Бога в тях, на Божествената Любов в тях.


Човек има три етажа: Божествен, духовен и материален. Да не стоим само на първия етаж, а да се качим в по-горните. Досега Америка се е хранила с кейк. Има много работа за всички в Щатите."


В.К.: На с. 103 тука е обозначено 6 август, това е вече 1940 г., нали? Весела: Да.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ