НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

66. Божият глас

II. тетрадка. I. Из разговорите с нашия любим Учител. Ана Шишкова ТОМ 17
Алтернативен линк

66. Божият глас


Прочетете 100. страница от книгата [„Божият глас" - X година на Общия окултен клас, I том, София, 1940 г.] Да вярваме в общите идеи.


Прочетете 50. страница: По естество човек не е лош, но нещо лошо е написано в неговата книга. Трябва да го коригира. Да изправи лошата си кар- ма, иначе тя ще погълне всичко придобито.


Прочетете 25. страница: Ученикът да учи, не само да се моли. Всеки ден да придобива по нещо ново. Знанието му не е достатъчно. Твърдата човешка мисъл, да я стиснем, от нея вода да излезе. Да работим върху ума, сърцето си и волята си и с махване да укротяваме.


Прочетете 75. страница. Да се домогнем до Истината, която ще ни свър­же с Бога. Същественото в човека не е формата - мъж и жена са полюси. Истин­ският човек не е ни мъж, ни жена. Истинският човек включва и мъжа, и жената. Числата 100 + 50 + 25 + 75 страници образуват едно цяло по мисъл.


Прочетете 23, страница Числото 23 е число на противоречия. Човек да е готов да пожертвува всичко за Бога и Бог ще му каже една дума. Човек, ако изгуби Любовта, почва да я търси.


Прочетете 125. страница. Всяка мисъл, като се ограничи от желание, е обикновена. Мисъл, която се изменя, не е праза.


Прочетете 175. страница: Колкото е по-разумно едно същество, по-ра­зумно разрешава мъчнотиите. Огъни се, без да се пречупваш, изправи се и тръгни! Огъни се и запази живота си! Огъване значи промяна на състоянието Съсредоточете се при неразположение.


Прочетете 200. страница. Да не искаме да мислят само за нас. Да любим Бога - Божествения свят, да любим ближните си - духовния свят; и да любим врага си - физическия свят. Бъдете съвършени: да имаме Любов към себе си. да не правим нищо, което е в противоречие с Божествените закони. Да ги при­лагаме - да имаме хармонични мисли, чувства и постъпки. Това е Божествени­ят глас.


Публикувано изображение


Представете си, че всяка дума е жива. Правата линия (фиг 9) представя разумност.


Публикувано изображение


Следете пътя на дви­жението. Ако движението (фиг. 10) образува крива и счупена смесена линия, постъпката не е права, Да има между мислите, чувствата и постъпките геометрическа форма. При всичките изпитания човек да намери спасителния ъгъл и да излезе. Чо­век да се учи на дикция. Човек си туря някой път рамото под мъчнотия, дето никой не го е турил. Щели всички да се спасят? Какво ще стане със света? Понеже Бог е Любов, всички ще се спасят, но след много големи страдания. И падналите ангели - дяволът, ще бъде спасен.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ