НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

67. Самодисциплина

II. тетрадка. I. Из разговорите с нашия любим Учител. Ана Шишкова ТОМ 17
Алтернативен линк

67. Самодисциплина


На учителите е мъчно да преподават, че съществува известен безпоря­дък в света. В разумния свят имаме една система. Не е естествено три пъти скъсване и отстранение от изпити вече. Нека 10--20 години да се явява. В дър­жането повече изпити има възможност да изправи познанието си, че се под­готвя. Всички добри хора трябва да минат през голяма дисциплина, докато си пробият път. Някой се обезсърчава и изгубва ума си. Да уповава на това, което му е дала музиката


Един беден слугувал при богат господар 10 години. Господарят го изпъ­дил, без да му плати. Слугата помислил: „Щети търся цаката." Умрял господа­рят. Слугата го изровил да го набие и господарят, който бил жив заровен, че се бил задавил с нещо, не умрял, изхвърлил това, с което се задавил, като го бил, станал, оживял и богато го наградил.


Всяка погрешка съживява човека. Всекиго трябва да го побият малко. Погрешката е; В бурно време не ходи нагоре из планините, но из долините!


Кога се разрешават задачите на хората, е лесно, но при разрешение на наши­те задачи... Нашите изпитания са от миналото. От сегашния живот нямаме из­питания.


Някой каже някому: „Вагабонт!" Вагабонт значи скитник, който ходи да пътешествува, търси удоволствие в скитането - без смисъл пътуване.


Човешката любов е азбука. Запалва се „а" със „з", става „аз". Ангелската любов е сричането „аз". Божествената Любов е четене.


При богатство поставя се Господ, името на Бога, не може без име. Ще кажеш: „Аз съм богат в Господа - със страдание."


Йероглиф значи човек в движение.


Ако човек вярва в Бога, както царски син - в баща си, какво има да се безпокои и съмнява?


Проповедникът трябваше тихичко да каже на слепия: „В Името на Госпо­да Исуса Христа, прогледай!" Трябва и в двамата да има вяра непреодолима. Ако няма, не може да му помогне.


Търси това, което привидно нищо няма, но всичко дава! Нулата (0) всич­ко дава. Пред нея бъркай и се увеличава с 10.


Дава богатият милион, готов за жертва, но богат умира. Не оставяй дру­гите хора да носят опита заради тебе. Ако носиш страданието, носи! Има хора и сега с вяра. Войникът влязъл в мъртвата зона, дето куршум не удря. Нас от невидимия свят ни гледат, както учените гледат микробите, и виждат, че за умни работи се разговаряме. Сега сме обърнати към тази част на Слънцето, която дава кредит на България.


Къртът (къртицата) от голяма неприятност е влязъл в земята, скрил се и не може да се убеди да излезе.


Другар! Какво значи другар? Другарят казва: „Другарю, което придобих­ме, да го пазим!"


Любимият ни Учител ни говореше върху въпроси из различните области на живота, за да не сме в еднообразие. Тъй Той въздействуваше за развитието на различните ни мозъчни центрове. Не пренебрегваше никого и нищо. За Него беше всеки и всичко ценно. Тъй Той помагаше да се развива у нас взаимна почит и уважение към всекиго и любов към всичко.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ