НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

VII.7. ЗАЩО ВЪРВИМ ПО СЛЕДИТЕ НА АРХИВА НА АНИНА БЕРТОЛИ

Летопис Вергилий Кръстев ТОМ 11
Алтернативен линк

7. ЗАЩО ВЪРВИМ ПО СЛЕДИТЕ НА АРХИВА НА АНИНА БЕРТОЛИ



1. В „Изгревът" том X стр. 743-759 бе публикувано продължението за архива при семейство Гобо. Също на стр. 760-763 бе описано кой носи вина за организираната лъжа и кражбата на едно от копията на непечатани годишнини на Словото на Учителя Дънов.
2. Получихме от 25.07.1999 год. писмо от семейство Гобо, в което те надменно ни съобщаваха, че архивите на Анина Бертоли ще бъдат достъпни за всички. Вече знаехме, че е задействан нов план за разиграване. Ето защо от Жана Иванова бе написано писмо на 19 август до семейство Гобо, в което бе им написано онова, което трябва. Не само като отговор, но и разкривахме техния злокобен план.
3. Към' края на месец юли 1999 год. пристигна от франция Величка Няголова със съпруга си. Имах среща с нея, която ми разказа новите развития за архива. След това тя се качи на Рила и прекара там 10 дни по време на съборите. Там се е срещнала с Пиер, сина на семейство Гобо, пристигнал от франция, специално изпратен с мисия. От него тя разбира за измамата на Павел Желязков и Никол, френската му съпруга, как близо две години държат куфар със снимки и филма за Паневритмията. Всичко, което е разказал Пиер, разкрива големия план на михайловистите във Франция плюс йезуитите.
4. На Рила Пиер Гобо е носел направени компакт-дискове от заснетия архив на Анина Бертоли. Тези компакт-дискове били връчени на строго подбрани хора, включително и на Благовест Жеков.
5. След като се върна от Рила, Величка ми се обади по телефона и разказа за голямото предателство на българи и французи към архива на Анина Бертоли.
Помолих я да опише всичко и да ми остави написаното, за да го публикувам съответно в „Изгревът". Преди да си замине, тя го написа и го остави.
6. Синът на семейство Гобо раздава компакт-дискове на строго определени хора и то на онези, които се бяха подписали срещу мен и от които бяха получили писма с препоръка да не ми се дава нищо. А тези хора бяха врагове на Словото на Учителя, защото всички без изключение бяха от онази верига, която променяше и отпечатваше променено Слово на Учителя Дънов. Разбира се, на мен не ми беше предаден никакъв компакт-диск, като по този начин смятаха, че аз съм отстранен и ликвидиран окончателно. Аз знаех вече, че тези българи, които получиха дисковете, бяха попаднали във френската клопка на михайловистите и оттам излизане няма. Тате не знаеха нищо. Те бяха против „Изгревът" и не бяха чели нищо. Те нямаха представа от проблемите, които съпътствуваха записването, стенографирането, дешифрирането Словото на Учителя Дънов. Те не знаеха, че дори то е променено, макар че вече бе излезнал „Изгревът" том IX, където всичко бе описано. За мен те бяха невежи, но бяха врагове. Но другите, по-опасните врагове, йезуитите от франция, бяха ги вкарали в клопка. Аз чаках. Изминаха два месеца. Идва Мария Митовска в книжарница „Изгрев", за да си получи парите за продадените си книги и съобщава, че е получила компакт-диск, отворила го е с голяма мъка и видяла, че това са редактираните беседи на Лалка Кръстева и че там няма оригинали. И че този компакт-диск е без всякакво значение. Жана Иванова я помолва да направи разпечатка, за да провери какво има, или да ни предаде диска. Тя отклонява въпрос, обещава и накрая - нищо. Изобщо не се мярка вече в книжарница „Изгрев".
7. Започва да се разнася слухът, че това не е нищо и че са редакциите на Лалка. По този начин се отклонява вниманието на всички от архива на Анина Бертоли, че той е без значение, защото при нея са редакциите на Лалка Кръстева. И Мария Митовска започва да обяснява как Анина Бертоли, като е идвала в България, ги е пренасяла в куфари във франция. Слушах и се удивлявах отново на организираната лъжа. На голямата лъжа. Изключителна лъжа.
8. В „Изгревът" том IX, стр. 779-780 са отбелязани онези годишнини, които са редактирани от Лалка Кръстева - към 42 годишнини, като по обем всяка годишнина тежи над 1 килограм. Лалка Кръстева ги изкарваше по 4 копия, като 4 копия са в онези лица, които са описани в „Изгревът" том IX, стр. 783-791, Така че 4-те копия са в България. Ако е правено 5-то копие, може да бъде предадено на Анина Бертоли. Но то не можеше да се изнесе от България по няколко причини. Анина Бертоли беше възрастна и не можеше да носи тежки куфари. А най-важното, тогава през границата всичко се претърсваше и не се позволяваше да се изнесе нищо печатано, а камо ли ръкопис на пишуща машина. Това бе изключено. А откъде ги има Анина Бертоли? Отговорът е един. Те са изнесени чрез тайните служби или преди 1990 год., или след това. Това е отговорът. А защо? За да дойде времето да се разиграе този план, който сега се поднася на българите. Да могат да кажат, че това са редакции на Лалка, че не са важни и повече не се занимавайте с този въпрос. Тъкмо това се цели и той вече успява. Мария Митовска разпространява навсякъде, че всичко това е без значение, което е в компакт-диска, понеже са редакциите на Лалка Кръстева.
9. Планът цели да заблуди българите, да ги препрати в погрешна посока и да не си търсят оригиналите. А оригиналите са изнесени от България през 1947 година от Бертоли от България и са били в Италия и са оставени при неговия син. Собственоръчно Анина Бертоли ми написа адреса на брат си, който адрес се намира в „Изгрева", том VIII, стр. 572-575, както и описание на грозната история - стр. 575-596. По-късно този архив се пренася във Франция и е при Анина Бертоли. И оттам попада в михайловистите от една страна и на йезуитите от друга страна. И то по вина на Анина Бертоли. А да не дойде архивът в България, вината носят българските предатели, чиито имена споменахме в „Изгревът" том X, стр. 743-755, стр. 759-763.
Оригиналният архив, представляващ едно от 4-те копия на дешифрираното Слово на Учителя Дънов, е във франция. Това го знам още от 1970 год. от устата лично на Борис Николов, както и цялата му история. А годината, когато майстор Борис задвижи да се преписва и редактира оригиналното Слово на Учителя, е видна от „Изгревът", том IX, стр. 779, като този опис е правен лично от ръката на Лалка Кръстева. А това е от 24.XII.1976 до 1980 год. Тези преписи ако са изнесени във франция, това е сторено само от специалните тайни служби и техните подчинени. Те не можеха тогава да се изнесат от България. И сега не могат да се изнесат, понеже обемът е много голям.
10. Изминаха 3 месеца от връчването на компакт-дисковете от Пиер Гобо на избраните българи-предатели. Аз чаках. Аз знаех, че клопката е задействала. На 9.XI.1999 год. идва в книжарница „Изгрев" Светлозар Няголов и съобщава, че компакт-дискът, който е получил, е бил отворен и в него нямало нищо особено. И онова, което има в него, е вече публикувано и се намира като отпечатани томчета, сложени по рафтовете на книжарница „Изгрев". Каза ми, че това е прах в очите, хвърлен от йезуитите във Франция срещу българите.
Величка Няголова ми разказа, че Пиер Гобо раздал един от компактдисковете на Георги Петков от Габрово, онзи, който им беше написал писмо да не им се предава нищо. Георги Петков, вместо да го вземе и да го предаде на двете сестри-близначки Шкодреви от Габрово, които няколко години набират оригиналното Слово на Учителя Дънов, то той го предава на Светлозар Няголов. Няколко пъти Жана Иванова подканва Светлозар да предаде компакт-диска да го видим, но той все отклонява въпроса. Не искаха да го предадат. И накрая, когато разбраха, че са изиграни от французите и йезуитите и са в клопката, решиха да ми се предаде един компакт-диск. На 10.XI.1999 год. Светлозар Няголов го донесе и ми го предаде, за да го проверим какво има в него.
11. И какво излезе накрая? Предателите продължиха да играят ролите си със сценарий от чужбина. Предателите се опитаха да ме отхвърлят и изолират. Как ще изолирате един човек, който е организирал отпечатването на оригиналното Слово на Учителя? И то е в книжарницата и всеки може да го види, да го пипне и да си го купи и то на достъпни цени. Вече издадохме и Каталог за издаденото Слово до края на 1999 год. Броят им е 51 заглавия и томчета. Това е Мечът на Духът на Словото, който посича всеки предател и всяка измяна, вътре в България и извън нея.
12. Прави впечатление, че цялата група на Крум Въжаров участвува в това предателство към Словото на Учителя Дънов и към неговата Паневритмия. Тази група от младежи, създадена от 1969 год. просъществува докато бе жив Крум Въжаров. Но след 1990 год. се развихри и направи най-големите предателства.
Сега ще споменем отделните лица, да се знаят.
Гриша Кьосев: Той създаде нов текст на Паневритмията, разпространи го, организира тогава неговите приятели да го научат. И сега, като играят Паневритмията, едните пеят оригиналния текст, одобрен от Учителя, на Олга Славчева, а другите пеят този на Гришата, който е служител на Черната ложа. Някой от вас може ли да подмени текста на някой класик, без да бъде наказан по всички земни закони? А в една окултна Школа това е предателство. Той пръв поведе борбата срещу Паневритмията на Учителя. След това поде борба срещу Словото на Учителя, като твърдеше, че Словото на Учителя се излива чрез него. А това са лъжи. (Виж „Изгревът" том I, стр. 217-219.)
Мария Митовска е също от групата на Крум Въжаров. Тя си издаде Паневритмия, нещо съвсем различно от оригинала. Виж „Изгревът", том I, стр. 628-631 и том IX, стр.770-772 и стр,781-783.
Георги Петков. Той укрива снимките, направени от Васко Искренов на двете сестри Мария Тодорова и Ярмила Менцлова, на които снимки са показани отделните моменти на Паневритмията. Участвува и съдейства в издаването на променени Паневритмии у нас и в чужбина. Виж „Изгревът" том IX, стр. 775-789 и стр. 782 № VI. Участвува и е част от веригата, издаваща променено Слово на Учителя Дънов, чрез Милка Кралева от Бургас.
Павлина Даскалова. Тя е тази, която храни и поддържа финансово групата на Крум Въжаров близо 10 години поради това, че получаваше 3 пъти по-голяма заплата, понеже работеше по министерско постановление в отдалечено място. На нея предадох копие от оригиналния текст на Паневритмията и тя с Ина Дойнова го предадоха на Стефан Калайджиев и отпечатаха Паневритмия, включваща и индуски чакри. Провал. Виж „Изгревът", том IX, стр. 781 № V.
На нея предадох да организира набирането на Утринни слова 1939-1940 год. И тя ги беше предала да се набират при Стефан Калайджиев, който е враг на Словото на Учителя Дънов. Той редактира и променя Словото Му. С големи мъки и с помощта на Небето сестри Шкодреви успяха да вземат оригинала и дискетите от набрания текст в отсъствие на Калайджиев. Така се спаси оригиналът от кражба. И после с голяма мъка се отпечати.
Бях наредил на Марийка Марашлиева да преписва оригиналите на писмата на Учителя до Елена и Константин Иларионови и тя ги преписва 6 месеца. Три месеца бе работено и беше направен от мен въпросник, с който трябваше да се работи с писмата. Изпратих ги на Павлина Даскалова. И след броени месеци тя ме излъга и реши да издава сама книгата. А материалът й бе предаден да се запознае с него и да търси чрез въпросника други данни. Не направи нищо, Но тази идея бе моя и трябваше всичко да влезе в един том от „Изгревът". Тя ме излъга, изигра ме и ме отхвърлиха и го издадоха, като предговорът беше от някакъв богослов, завършил семинария, подготвено, от онези, които бяха завързани от Черната ложа. Но накрая им дадох заглавието на книгата, но моето име не го изписаха изцяло, а имената на предателите бяха дори надебелени. Книгата излезе в два тома - „Всемировият Учител Беинса Дуно и Велико Търново". След време целият този архив, който е под мой контрол, за Търново, ще влезе в един том на „Изгревът". Най-големите предателства в старата и новата история на България са ставали в Търново. Там се бе състоял първият събор срещу богомилите при цар Борил, там започнаха кладите срещу богомилите. Там ставаха предателствата на царете и феодалите. Стига се дотам, че Учителят Дънов се обръща към брат Ради, който е прероденият патриарх Евтимий, като му казва: „Ти си виновен за падането на България под турско робство." А патриарх Евтимий е бил в Търново и според Григорий Цамблак е станало превземането на града с предателство по волята Божия за наказание. А гражданите на Велико Търново през 1926 год. се подписаха с петиция срещу съборите на Учителя и Той повече никога не стъпи в този предателски град. А защо се провеждаха съборите там, то си имаше причина и тя е описана в „Изгревът" и може да се прочете от онези, които търсят истината.
Павел Желязков. Сега той чрез френската си съпруга Никол успя да излъже семейство Гобо, да вземе един куфар със снимки и филма с Паневритмията. Направил е копия на някои годишнини и ги издава, като ги редактира умишлено. Това всеки може да провери с оригиналите, които са в книжарница „Изгрев". Той подлъга и настрои сем. Гобо срещу мен. Целта му беше да вземе целия архив на Анина Бертоли и да го обсеби и да издава Словото на Учителя, като го променя. Дори е отпечатал „Класът на добродетелите" и го дава срещу списък, като по този начин си набира последователи. А той изобщо не знае какво представлява този клас и че това, което е публикувал, е престъпно да се публикува, защото се разбива целият материал на този клас. А той изобщо не знае, че тези ръкописи на пишуща машина са извадени от първичния им материал от майстор Борис с единствената цел да се опорочи материалът. Но той ще излезе след време в своя оригинал. В момента той близо 2 години крие, че у него е откраднатият куфар със снимки на семейство Гобо и откраднатият филм, на чийто капак пише: „Да се види от Вергил." Беше определено от Анина Бертоли да се даде на мен. Той е племенник на Ангел Вълков, чийто опитности са публикувани в „Изгревът" том I, стр. 614-623, том VII, стр. 523 -569. По времето на Школата на Учителя в сряда е Общият окултен клас, а в петък е Младежкият окултен клас. А в четвъртък младежите, такива като Ангел Вълков, се събират при Граблашева, която е била медиум, влизал е в нея някакъв дух, с мъжки глас говорел е и се е представял за Учителя Дънов. И всичко Ангел Вълков си го е записвал и тази тетрадка е при мен. Записвал е Духът на Заблуждението, онзи Александрийски дух, който от хилядолетия е враг на Учителя Дънов. Записвал и му се е кланял. Отклонението е било явно и има доказателство за това. На 8 крачки от гроба на Учителя той си направи барака и клозет. Лично съм мерил тези крачки на Опорочението. Виж „Изгревът", том VJI, стр. 568. А сега неговият племенник, представител на неговия род, върши същото. Онзи, който ръководеше Ангел Вълков в четвъртък да посещава спиритическупге сеанси и да прави клозет на 8 крачки от гроба на Учителя, е същият дух който движи днес Павел Желязков. Делата му са налице. И проверуеми от всеки.
Иван Цветинов. Той беше най-интелигентният от групата на Крум Въжаров. Той се подписа в „Отвореното писмо" - виж „Изгревът", том IV, стр. 622-624, както и стр. 636-637. Той влезе в онази комисия, която създаде Устав на общество Бяло Братство и кой то бе узаконен със заповед № Р-40 от 26 май 1995 год. на основание заповед № КВ-15 от 06.02.1995 год. на Министерския съвет във връзка с чл. 6 от Закона за изповеданията. Неговият подпис стои под името на Иван Цветинов с ЕГН 4108017163. Изкараха си устав и сега си избират ръководство чрез този устав. А Учителят Дънов е сътворил и дал песента „Писмото" срещу уставите. Виж „Изгревът", том I, стр. 513-514 и стр. 541-550. Песента е публикувана на стр. 685.
От тази група на Крум Въжаров има още няколко лица, за които ще се спрем при друг случай.
На всички без изключение главната им цел бе да работят срещу Паневритмията и да я опорочат. И на този етап успяват. А защо? Отговорът е даден.
13. В старите времена българите са избивали дори и целите семейства на онези ханове, които са се проваляли във войните срещу Византия. На всеки един велик подвиг в историята на всеки български владетел е съответствало и едно велико предателство, извършено от претенденти за ханския престол или боляри. Предателите са бягали във Византия ,която ги е приемала, поставяла ги е на високи постове и управители на земите с българско население. По-късно са го използвали в борбите срещу българската държава. Навремето са посичали с меч предателите. Посичали са ги с брадва на дръвника. Изправяли са ги до стената в по-други времена и са ги разстрелвали. Предателството винаги е съпътствувало българите. Днес е същото, защото Силите на Разрушението са същите. И то е извършвано от българи по плът, но чужденци и предатели по дух.
Днес е същото. Предателството е налице, то е доказано, то е видимо, вижда се и може да се опипа и макар че е крадено и опорочено. .
Онези, които целуваха ръката на Великия Учител, Му промениха Словото и го отпечатаха до 1951 год. Днес това се доказва вече чрез отпечатването на 5 томчета оригинално Слово на Учителя Дънов чрез ръкописи, взети от държавния архив, и се намират в книжарница „Изгрев" и всеки може да си купи и да сравни с издадените томчета до 1951 год.
В момента сме издали Каталог за книгите, които сме отпечатали. Всеки може да си купи, ако желае, от оригиналното Слово на Учителя Дънов.
Музикантите се провалиха и в разстояние на 10 години не направиха нищо особено. Бяха отклонени.
14. Отклонението е тотално. И невъзвратимо. Всички са се качили на един влак, който е тръгнал, вратите му са заключени, купили са си билети и пътуват. Влакът си има машинист, кондуктор, началник-влак и си върви по разписание в строго определена посока. През прозореца пътниците виждат, че се движат. Когато спре влакът на крайната спирка, ще слязат и тогава ще видят, че са спрели и че са слезли на съвсем друго място, което няма нищо общо с пътя и посоката на Школата на Учителя Дънов. Тогава ще разберат, че са заблудени и откарани в погрешна посока умишлено. Но те няма да могат да се върнат. И освен това ще да са изминали 20 години и техният живот е изминал и са изгубили годините на своя живот. Това ще им бъде най-голямото наказание, че са били срещу „Изгревът", срещу програмата за издаването на оригиналното Слово на Учителя и за всичките им отклонения и за нарушенията. Ще си платят с това, че са изхвърлени в погрешна посока и че са си загубили времето на един човешки живот. Това аз ще дочакам, както дочаках провала на предишните поколения. Непременно трябва да го дочакам.
15. Точно във времето, когато сглобявах"Изгревът" том XI и когато всичко бе във въздуха, горе в небето, във висините и се мъчех да го сваля долу, то тогава дойдоха и ми връчиха компакт-диска на семейство Гобо. Дадох да го прегледат. Изведнъж разбрах, че искат да ни отклонят с него. Тогава взех решение, че той ще чака, докато си свършим програмата за 1999 год. и да реализираме това, което е отпечатано в каталога ни. Ще чака, защото вече аз взимам решенията, а не някой друг. Другите да правят каквото искат с другите дискове. Ще се отпечати онова, което съм записал в „Изгревът" том XI. Ще си го прочетете. И тогава ще има продължение на драматичните събития. А те ще бъдат описани в том XII, в същата рубрика, отнасяща се до Духът на Заблуждението.
Господа чужденци, михайловисти и съвременни йезуити. Учителят дойде за българския народ, Русия и Славянството. Вие ще останете накрая, защото станахте предатели на Словото Му и Школата Му.
А ние ще си свършим работата, за която сме изпратени. Ние, служителите по Дух. Ние не сме сами. С нас е Духът, който държи Мечът на Словото. И мечът се движи и ще разсече преградите и стената, с които закрихте Словото на Учителя. Бог не е само в Слово, но и в Сила. Той е в Силата на Духът, който държи и издига Мечът на Словото, чийто Меч е Меч на Божията Правда.
Амин.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ