НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

09 - 247. ЗАДАЧА ЗА БЕЗСТРАШИЕ

Пред прага на загадъчното. Случки, сънища, видения, предчувствия. Георги Събев ТОМ 10
Алтернативен линк

247. ЗАДАЧА ЗА БЕЗСТРАШИЕ


През 1922/1923 година се откри Окултна школа в България от Учителя на Бялото Братство. В тази школа, за ония, които я следват, се дават разни задачи: за благородство, безкористие, търпение, безстрашие и др., чрез които задачи и упражнения се изгражда вътрешния човек, който ще бъде основната клетка на бъдещото общество.


Задачата за бестрашие бе в следното: В дванадесет часа, полунощ, да отидеш някъде, където и през деня си се страхувал да отидеш. Ще отидеш сам, без с някого да говориш, докато се върнеш пак в дома си. Това бе същевременно задача за мълчание. Ето една сестра какво ми разказа преди няколко дни:


Тръгнахме със сестра си, като тя вървеше стотина крачки напред. Излязохме в полето при тъмна нощ. Минахме край едно стадо. Овците се уплашиха и побягнаха, но ние държахме връзка и кучета не ни усетиха. Ние не видяхме чобанина, но той ни видял и познал. Отидохме до мястото, което си бяхме определили, направихме каквото трябваше и по същия път се върнахме на разстояние една от друга. Опитът ни излезе сполучлив. Изпитахме една тиха радост и се усили вярата ни в Безграничния.


На другия ден чобанинът срещнал сестра ми, казал й: „Аз снощи ви видях и ви познах. Дотогава аз мислех лошо за вас за вашата идея, но след като ви видях, сами жени минахте край стадото и кучетата не ви усетиха, разбрах, че вашето учение е сериозно. Ако кучетата ми бяха ви усетили, щяха да ви разкъсат и не бих могъл да ви отърва."


Разказала: Ненка К,. Г.


11 октомври 1980 година, Братската градина.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ