НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

09 - 225. ТРИМАТА ПРОФЕСОРИ И УЧИТЕЛЯТ

Пред прага на загадъчното. Случки, сънища, видения, предчувствия. Георги Събев ТОМ 10
Алтернативен линк

225. ТРИМАТА ПРОФЕСОРИ И УЧИТЕЛЯТ


Веднъж на брат Русев от София - директорът на банка „Гирдап", му хрумнала идеята да уреди една среща на тримата професори, Асен Златаров, Михалчев и Консулов с Учителя. Тази среща се състояла в дома на брат Русев, по желание на професорите. На тази среща, както и всякога друг път, Учителят се е държал най- естествено, а те забили очи в масата през себе си, не смеели да го погледнат. Но тъй като никой не решавал да почне разговора, Учителят задал някои въпроси на Асен Златаров, който отначало се е държал като професор, но неговите знания постепенно се стопили пред оня неизчерпаем океан от живо знание, което Учителят обладавал. Златаров се е смалил до положението на дете пред величествения духовен ръст на Учителя.


След като завършил разговора със Златаров, Михалчев задал на Учителя някои въпроси, след което получил кратки, но изчерпателни отговори. Сега вече дошло ред за Консулов, който бил писал статии против Учителя и Учението му. На Консулов Учителят му се карал като на ученик.


Добре е да се има предвид, че професор Консулов познавал нашия брат Петър Камбуров като студент и неколкократно бил го молил да му уреди една среща с неговия Учител. Такава среща Камбуров отбягвал по свои съображения. Но след срещата на тримата в дома на Русев, Консулов вече не настоявал за нова среща с Учителя.

Горното е написано по разказа на Петър Камбуров, учител-пенсионер от град Казанлък на 16 май 1965 година в гр. Казанлък.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ