НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

145. Освобождаване от нежелана роля

ТОМ 34
Алтернативен линк

145. ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ НЕЖЕЛАНА РОЛЯ

В.К.: Така. Как Небето Ви освободи от Царицата на нощта?

Л.Т.: От Царицата на нощта се освободих, защото като ми дадоха мизансценови репетиции, ми дадоха един голям нож - с него да пея арията и да го дам на Тамино, да убие Зорастро. А Зорастро е бял брат. Аз не мога да пея такава роля.

Например ето сега тази, която след Вас дойдоха, критичка музикална.

Сега е във Виена. Тя отиде при Люба Велич. А Люба Велич е моя близка. Тя беше хористка в Операта. И беше любовница на Драган Кърджиев. Той влизаше при нея и имаше връзки после с нея. И тя заболя от заразителна скарлатина. На времето й туриха червен кръст. И аз отивам да я видя в дома й и гледам - червен кръст. И от дупката почнах да й подавам храни и каквото трябва. Тя беше бедно момиче, даже нямаше една блуза свястна да облече. Аз имах един плат. Сега, то не е хубаво да се казва, като направиш едно добро, но се налага сега да кажа. Дадох този плат на мама да скрои една блуза, да й ушие и тя не може да забрави тия неща.

Люба Велич направи световна кариера. Даже в „Метрополитън”166, в Америка, е пяла като Саломе в опера „Саломе”, в която Саломе влиза при майка си Иродиада и я пита... Тя танцуваше гола пред цар Ирод и Ирод Антипа й каза: До половината царство ще ти дам за този танц! - А тя влезе при майка си и попита: Какво да искам? А майката каза: Откажи половината царство, искам главата на Йоан Кръстител! - И влязоха в тъмницата, и я отрязаха, и я туриха върху табла. И тя играеше с тази глава.

Сега Люба Велич иска да ме види. Тя ще дойде сега в България скоро. Люба Велич - тя направи кариера с тази глава на Йоан Кръстител. Тя е цяла в брилянти. Но сега, казаха ми, че имала малко захарна болест.

В.К.: Да, и Учителят Ви освободи от тази роля.

Л.Т.: Да, каза: Засега Невидимият свят те освобождава от тази роля!

В.К.: И на Ваше място сложиха друга.

Л.Т.: Милкова-Золотович - бившата примадона, на моя пост и от моето име излезе да пее.

__________________________

166) Метрополитън Опера (Metropolitan Opera), оперен театър в Ню Йорк - най-известната Опера в САЩ


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ