НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

41. Говори брата: Кармичните женитби не дават любов

Б. Съветникът в очите, ума и сърцето на Величка Няголова. ТОМ 33
Алтернативен линк

41. ГОВОРИ БРАТА: КАРМИЧНИТЕ

ЖЕНИТБИ НЕ ДАВАТ ЛЮБОВ


НОВ РАЗГОВОР НА 22 ЮНИ 1980 г., 9 часа и 15 минути, неделя вечер

Очакват ви големи радости! Приготвяйте се.

Като почиствате къщата тук и обстановката, вие почиствате и вашите души. Безлюбието в тях ще изгори, и вие ще почувствате голяма любов. И най-малката и проста любов, е за предпочитане пред безлюбието. То ражда смърт. Любовта ражда живот и възкресение. Не е престъпление да търсиш любовта и намериш ли я - да се спреш на този остров. Тогава всичко се прощава.

Така че и ти Величка, търси любовта - не се примирявай с безлюбието, което ще рече да се примириш с наличието на отрицателното, на Черната ложа.

Те са допуснати в света, и си имат своя функция. И безлюбието е допуснато. Но когато човек разреши задачите си и получи опитност, трябва да търси положителното, новото, любовта. Търсете любовта във всяка душа.

Спрете се при душа, която ви обича. Тогава ще ви бъде леко, ще имате стимул в живота си и ще вървите напред.

Ти, Величка търси любовта. И когато я намериш, трябва да я оцениш. Тогава ще станеш по-добра, а в безлюбието ставаш суха, остра, критична, меланхолична, недоволна. Дошло е времето да се освободиш от безлюбието.

Ти не искаш да слушаш, но когато станеш свободна, те очаква хубавата любов, истинската любов. Ще получиш стимул за живота, и здравето ти ще се подобен. Ти коренно ще се промениш и преобразиш, защото на тебе ти липсва любовта.

Кармичните женитби, не дават любов!*
[*Виж„Изгревът”, т. 8. с. 540-541.]

Някои издържат на безлюбието, но ти не можеш да издържиш!

Затова смело затвори тази отворена страница. Отвори друга, и животът ти коренно ще се промени. Не мисли за други материални въпроси. Всичко ще се нареди добре.

Търсете любовта, молете се. Кръстът ви е тежък, но не трябва да ви смачква.

Ще се освободиш от кармата. Кармата ти изтича, трябва да се освободиш от тези хора, защото те ти влияят много отрицателно.

Учителят прояви велика милост и любов, и реши да ти се помогне, независимо от колебанията ти и различните мисли, които минават през съзнанието ти и различните състояния, които те вълнуват. Не се противопоставяй на Божественото решение.

Малко тежко се късат тези вериги, но ние ще ги срежем!

Ти не противодействай, не умувай какво ще стане с теб, какво ще бъде, щастлив ли ще бъде Благовест. Остави всичко отгоре да се нареди. Бъдещето ти ще бъде светло и велико. Благовест също ще се развие добре. Разбери, че няма друг път. Предстоят ви големи промени, интензивна духовна работа.

Поздрави на Стефка!

Чакам я да дойде тука горе. Още малко ще почакам, има много задачи за разрешаване край нея, свързани с децата й. Всичко ще се нареди добре.

Аз непрестанно бдя над нея! Трудно е, че сме от различни светове, но в един реален свят ние общуваме, и заедно вървим напред. Нашата дружба е интересна - в два различни свята. Аз се старая да я разбирам, а и тя започва да разбира мен. Аз не й се налагам. Всичко при нас е по свобода и любов. Аз на всички ви ще помагам да растете нагоре, и да разрешите с чест задачите си на Земята.

Пожелавам ви приятна вечер, да се срещнем горе, да разменим разумни мнения, и нека великата Божия любов да озари всички ни, и душите ни да се възрадват и възсияят!

Ваш винаги верен небесен приятел!

АМИН



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ