НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

42. Учителят говори: Кой разрешава кармата на човека

Б. Съветникът в очите, ума и сърцето на Величка Няголова. ТОМ 33
Алтернативен линк

42. УЧИТЕЛЯТ ГОВОРИ: КОЙ РАЗРЕШАВА КАРМАТА НА ЧОВЕКА


СЛОВО ОТ УЧИТЕЛЯ, ДЪРЖАНО ЧРЕЗ ВЕЛИЧКА НА 6 ЮЛИ 1980 г. на Витоша

Всичко ще се нареди добре, рекох - казва Учителя!

Работете и по-радостни бъдете, защото пред вас е великото, мощното, красивото. Изпълнявайте завета, разрешавайте задачите си с любов, и напред вървете.

Господ да ви благослови, мои ученици!

Ще ви помагам и съдействам. Ще съм винаги с вас.

Задачата на Величка ще се разреши, но тя трябва да превърне всичко в добро. Ще се моли за тези хора - нейни върли врагове, да се просвети съзнанието им. От разстояние, тя повече ще може да им помогне.

Кармата й ще прережем, но задачата й ще оставим - да работи върху тези души. Тогава всичко ще се превърне в добро. Да не мисли вече лошо за тях, да не обръща внимание на лошите им прояви, да гледа всичко да мине по-леко.

Те няма да успеят в злото си срещу нея, но тя трябва да ги възлюби като малки деца. Пожелавам й да живее чист и свят живот, да следва примера на АМРИХА.* [*Коя е АМРИХА? Това е КОСМИЧЕСКИЯТ УЧЕНИК. За Него - виж в „Изгревът”, т. 14. с. 393; т. 1. 1993, с. 101, 393; т. 1. 2. изд., 2011, с. 116-117; т. 5, с. 630.]

Бога да слави, животът й да бъде светлина - тя да просияе, мисълта й да бъде чистота, в сърцето си да носи любовта, да има топлина, към всички хора да проявява любовта.

Ще изживее трудни моменти! Ще й се помага!

Желая да я видя вече израснала, да имам упование в нея. Да дружи с невидимите светли същества, животът й да стане пример, и когато срещне Любовта, тя да бъде чиста и свещена, както е свещена тази Земя, на която вие живеете.

МНОГО ЗЛО КРАЙ НЕЯ СЕ КРОИ, НО ЕДНО, КОЕТО МАЛЦИНА ЗНАЯТ Е, ЧЕ ТЯ В РЪКАТА МИ СЕДИ!

Нейната съдба, аз ще определя.

За нищо не се грижи, отрицателните мисли ги изгони, не се плаши!

По моята воля, всичко за теб ще се нареди, но ти ги възлюби тези низши хора, защото и те са Божий страдащи души!

Ще скъсаме земните ти вериги, но ще ти сложим други - духовни, фини, с които ще те свържем със светлите същества, които ти често забравяш. Тези вериги няма да те обременяват, а простор ще ти дават. Ти трябва да станеш велика душа. Тогава ще дойдеш тук да работиш, при по-благоприятни за тебе условия.

Приветствам и Стефка да работи с любов! Тя позна Любовта. Те завинаги ще дружат с тази светла душа (става въпрос за брат Любомир) - предан работник на Божията нива.

Аз картбланш съм му дал! Благословението ми имаш!

Сега чакам плодни градини, градини с узрели плодове.

Тази любов, надхвърля земните представи! Тя носи светлина, сила и красота!

И Величка ще познае любовта. Нея я чака друг път - не светски, а духовен. В работата си да не се притеснява. Да работи над хората с любов, но да свети, да се различава, че дори и на другите пътя да осветлява.

Поздравете сестричките от мен!

Те имат големи противоречия всичките!

Всичко ще се нареди благополучно!

Създавайте мир и хармония край вас. Да се радват съществата горе, а вие работете мои деца. Всичко да бъде за Любовта, всичко да бъде за Мира, всичко да бъде за Радостта.

Моето благословение ви давам, и Божествената светлина да ви озари - да се излее над вас!

Да бъдат светли вашите души, както е светъл днешният прекрасен ден! Като Слънце да се излее над вас.

ВАШ ВЕЛИК УЧИТЕЛ



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ