НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

25. Брата говори за Благовест

Б. Съветникът в очите, ума и сърцето на Величка Няголова. ТОМ 33
Алтернативен линк

25. БРАТА ГОВОРИ ЗА БЛАГОВЕСТ*


- Всяка игра, която играеш, е свързана с мисъл и действие, които носят своя резултат, бил той положителен или отрицателен. Изживейте бомбите. Превъзпитай клетките си - да не мислят вече зло, и да не играят такива игри. Стани им господар, и със своя мощен дух ги превъзпитай.

Учи и музика. Пей им и им свири. Давай им концерти. Така те ще се усъвършенстват и издигнат, и оправят благодарствена молитва към духа, който ги ръководи, и им създава условия за тяхното повдигане. А този дух, това си ти Благовест. Нали ще свириш?

- Не съм сигурен дали ще изпълня!

- И то с любов, без да мъчиш майка си. Обичай я, защото ти имаш привилегията да притежаваш такава духовна и музикална майка!

Не я нервирай, а изпълнявай това, което ти казва!

Свири, свири и пак свири! Музиката ще ти разкрие един чудесен свят, в който ти за в бъдеще ще можеш да твориш. Чудни неща ще ти разкрие света на музиката! - Тайни и красота! Работи, свири с любов. Обещаваш ли да свириш с любов?

Аз ще се старая и аз ще ти помагам, и той ще напредне. Той има бъдеще в музиката. А сега Благовест, аз поздравявам и твоя дух, и му пожелавам да бъде добър и разумен владетел на своя свят!

Господ да благослови всички твои клетки, да израснат и заедно с тебе да служат на Великото Божествено дело на нашия любим Учител! Успешна работа Благовест!

- Мерси!

- Щом си в беда - повикай ме.

- Добре.

- Веднага ще ти помогна! Ти, Благовест не се молиш, крайно време е да започнеш да се молиш системно на Бога. Аз говоря и на неговия дух.

Когато забележиш назряването на остър конфликт с майка си, не се занимавай, веднага се сети за мене. Помоли се, повикай ме! Аз ще ти помогна веднага!

Но Благовест, без да почукаш, вратата не се отваря.

И така мили Благовест, любезни мой приятелю, ти имаш много приятели в Невидимия свят, които те обичат и ти желаят доброто.

Призовавай ги, моли се често, свири с любов, на Бога служи.

Оставям те, мои приятелю любим! Трябва да обърна внимание и на другите. Смятам, че добре ме разбра. Нали Благовест?

Пожелавам ти Божието благословение да бъде над тебе, да се издигнеш повече в Божия път!

_________________________________________________________________
* Благовест е синът на Величка Няголова от баща Данаил Жеков, който е син на Иван Жеков.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ