НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

24. Брат Лулчев говори за най-трудните изпитания

Б. Съветникът в очите, ума и сърцето на Величка Няголова. ТОМ 33
Алтернативен линк

24. БРАТ ЛУЛЧЕВ ГОВОРИ ЗА НАЙ-ТРУДНИТЕ ИЗПИТАНИЯ


21 октомври 1979 г.


С Величка сме с нея двама, в 4 часа без 5 минути

Не се отчайвайте, вярвайте в Любовта, прилагайте Любовта, работете с Любов.

Ученикът е силен, когато може да издържи най-трудните изпитания!

А най-трудни са вътрешните борби и противоречия. Тогава човек започва да се лута, лута, намира се в нощта. А трябва само да спре на едно място, да се съсредоточи, да размишлява, да се моли и търпеливо да изчака идването на деня - зазоряването. В светлината той ще избегне лабиринтите, и ще намери веднага правилния път.

Никога не действай импулсивно - изведнъж!

Това е помрачаване на съзнанието - нощ е. Спри се и изчакай деня. Той неминуемо ще дойде.

Това правило го запишете със златни букви в съзнанието си с писалка. Нарисувайте на лист, и го окачете на видно място. Всеки ден го четете и гледайте да го запомните, да го прилагате при бързото действие, без разсъдък.

Това значи да броиш до 20 или до 100 числата, и после да действаш. Овладявайте клетките си, станете господари на вселената си. Вие сте Божествата на вашата вселена.

Милиони клетки ви се молят, те чакат помощ от вас - решение. Ако вие сте несъвършени, какви решения ще взимате?! Милиони същества, ще страдат от вашите решения! Ако Господ беше толкова несъвършен, какви катастрофи щяха да стават във Вселената!

Бъдете добри, милостиви и разумни владетели на вашия свят! Нека един деч всички ваши клетки да благодарят за добрия си господар, за възможностите, които вие сте му дали да се развият и усъвършенстват. Не се уморявайте, а всичко приемайте с любов. Трябва напълно да владеете всяка клетка от вашата вселена.

И Благовест при нас е, и слуша.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ