НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

26. Задача за благословението към враговете

Б. Съветникът в очите, ума и сърцето на Величка Няголова. ТОМ 33
Алтернативен линк

26. ЗАДАЧА ЗА БЛАГОСЛОВЕНИЕТО КЪМ ВРАГОВЕТЕ


От сега нататък, всеки ден, ще изпращате по едно благословение на вашите врагове! Да няма ден, в който да пропуснете да изпълните тази задача. Ликвидация на века.

И ти Величка, искаш да ти помогнем. Ако изпълняваш всеки ден тази задача, кармата ще се разреши по-бързо.

Нали бързаш? Без вашето участие, а само с нашето - то няма да стане много бързо! Ти много мъчно възприемаш доброто! Станете снизходителни към всички души.

Величка прави изповед пред брата.

Целта на всички тези страдания е, да се пречистите и израснете. Не ви ли прави впечатление, колко снизходителен е Господ?

И аз бях строг и сега съм такъв, но трябваше да се издигна и усъвършенствам. И аз научих закона за снизхождението. Сега вие го учите.

Ти Величка, стани по-силна и издръжлива! Заповед е това.

Старай се и в службата си. Призовавай ме. Там ще минеш през някой трудни полета. В никого не очаквай да видиш приятел! Имаш си задачи. Ние ще ти помагаме.

Пази си енергията. Физически тя не е много голяма, но духовно е неизчерпаема!

И имаш нужда от почивка. Почивай си, и пак работи.

Твоят живот ще бъде интензивен, и ако искаш да съкратиш периода на страданията си, трябва интензивно да разрешиш задачите си. Тогава ще те освободим. Знай, мъките ти и страданията ти, всичките ти желания, са записани тук. Но те не могат да се реализират веднага, всичко е много разумно Трябва дати стигнат силите. Ти се изчерпваш бързо, и има опасност да си заминеш с неразрешени задачи, но разрешавай бързо задачите си.

Действай бързо - времето е кратко, а задачите много.

Ти не пестиш Божията енергия, вложена в теб, а не трябва и да я изразходваш безцелно.

Пак ли искаш да слизаш на тази Земя? По-добре да ликвидираш всичко сега! И аз тъй, ликвидирах всичко, и да станеш свободна душа.

Моли се за всички в службата си. Изреждай ги - ти не си случайно там! Гледай да намираш сили да отиваш на работа. Моли се непрестанно. Гледай на всички със снизхождение и любов. Кратко време ще бъдеш там.

Въобще, всичко при вас е кратко, а на вас ви се струва, че трае много дълго време. Развивай търпение.

Сега си в затвор. Ще останеш в него, доколкото е определено. После ще бъдеш на свобода. От тебе много се изисква, защото много ти се дава. Ти имаш всичката наша закрила и подкрепа.

Всяка нощ те укрепваме в нашите лаборатории, възвръщаме загубеното в организма ти!

Скоро ще се нуждаеш от основен ремонт. И всичко старо, гнило, ще изхвърлим от тебе. Ще посеем нови семена на обич и любов в тебе към ония, които досега не обичаш. Те ще се превърнат в твои приятели. Но време се иска за това. И това време идва вече.

Ти ще се обновиш изново. В живот на обич и любов ще заживееш тук на Земята. А трябва така да действаш, че да нямаш нужда от лечение.

Ученикът живее разумен живот, и е винаги здрав!

Когато научиш този закон, тогава ще станеш истинска ученичка.

Ако всичко Господ преживяваше като тебе, щеше да Се разруши, а Той е дълготърпелив, милосърден, кротък, незлоблив, на всички гледа с любов и има пълната вяра, че след злото, ще дойде доброто, и че най-лошото от Неговите деца, един ден ще се превърне в Слънце, което ще осветлява другите и ще им сочи правия път нагоре съм светлината.

Пожелавам на всички ви - Величка, Стефка, Благовест и другите, и вашите приятели - всички да станат такива мощни Слънца, които да осветляват пътя на лутащите се души! Работете в този дух.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ