НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

382. Връзката между грешките на хората и техните заболявания

VII. Кооперацията ли? ТОМ 33
Алтернативен линк

382. ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ГРЕШКИТЕ НА ХОРАТА

И ТЕХНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ


И Христов се върна на мисълта си:

- Често казвате: тук ме боли, там ме боли, търсите причините където не са - причините са в лъжата и лъжливия начин на живеене! Ти може да си мислиш, че мислиш право, че живееш право - това е без особено значение! Дали мислиш и живееш право - ще научиш това, ако си здрав, ако си щастлив!

Ние не трябва да си правим илюзии! Ти не знаеш, че лъжата е най-силната отрова и най-разпространената, която широко се практикувала от памтивека! През всички времена - от грехопадането до сега, тя еднакво трови и богати и бедни и всеки, който се хване на нейната въдица!

Ти не подозираш, че причината за всички заболявания е лъжата! Тя е причината за всички писани и неписани трагедии! Ти задавал ли си си въпроса защо въпреки толкова здравата си физика, така често страдаш и заболяваш? Ето, поставям ти задачата да проучиш този въпрос.

Ще търсиш връзката между грешките на хората и техните заболявания.

- Откъде знаете тези неща - къде са писани?

- Навсякъде! Всяко страдащо същество за тях ми говори. И цялата съвременна култура - все за тях ми говори.

-Обяснете ми причините на заболяванията.

- Ти вече си голям, имаш зъби - сам трябва да си дъвчеш.

- Не мога да разбера защо само засягате въпросите, а не ги развивате, както правят другите учени хора?

- Това ми е метод - да не давам наготово. Щом и това си забелязал, добре е.

Андрей не обърна внимание на това, и отново настоя да му обясни:

- Защо сравнявате кооперацията с изпражнения? Тя продава захар, масло, брашно и всички видове хранителни продукти, които и вие ползвате?

- Има много отговори. Това което за тебе е изпражнения, за мухата, за бръмбарите е храна. Какво са всичките тези хранителни продукти по отношение храната на пеперудата - нектара? Ти сутрин като отвориш магазина, който цяла нощ е бил затворен, на какво мирише?

- Мирише страшно лошо, някаква смесена отвратителна миризма! -каза Андрей.

- Денем, защото си цял ден в магазина - свикваш с тази миризма, и понеже вратата постоянно се отваря, миризмата се разредява, и ти понеже си й свикнал, не я чувствуваш, но тя си съществува и ден и нощ и винаги!

Казвам ти това, за да видиш какво нещо са продуктите, които продаваш

Меда не е ли храчките на пчелите, и нашите храчки за мухите не са ли мед, който е специално приготвен от нашите дробове, а за туберкулозните микроби - среда на живот?

Това са форми за мислене, които трябва да наблюдаваш, проучаваш, и върху които да мислиш, да търсиш тяхната аналогия в живота и нещата в него.

Но има нещо друго - в момента, в който вие с вашите крадливи и мошенически мисли се докоснете до продуктите, те вече стават отрова, понеже ги напоявате с отровните си мисли!

- Първото Ви обяснение донякъде разбрах, че мухите кацат на най-мръсните места и не се отвращават, напротив - приятно им е, но второто, че напояваме продуктите с нашите отровни мисли - никак не разбирам!

И пак пред погледа му се мярна корен квадратен от минус единица, който като че чакаше да бъде повдигнат на четвърта степен. Но между четвъртата му степен и Андрей, беше времето и пространството. Трябваше години да изминат, за да разбере, и въпреки това дълбоко в себе си чувствуваше, че Христов е прав.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ