НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

28.33. Програмата с песните

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

28.33. ПРОГРАМАТА С ПЕСНИТЕ



Но това е програма, която аз я движа! Тази програма не я движи някой друг! Тази програма не я движат музикантите от времето на Школата на Учителя, защото те не свършиха нищо! Ако не бех аз, те нямаше да оставят нищо. Те пречеха! Тази работа не я свършиха онези музиканти, които 1970 г. бяха студенти, а сега до 2006 г. са минали 36 години. И те са сега, навремето бяха на 20 години, сега са на 56-60 години. Тази работа те не я свършиха, и не могат да я свършат. И да искат, не могат!

А те в момента наливат вода в чужда воденица песните на Учителя. Първо, сега ги променят - правят различни хармонизации, променят всичко. Е, Духът го няма в песните на Учителя! Техното изпълнение е вън от Духът на песните на Учителя. Това нещо аз съм го видял, но на този етап не може да се направи нищо. Така, че аз съм записал оригиналите.

И сега, друго нещо, което искам да ви кажа. Аз при нейното изпълнение разбрах какво значи силата на песните на Учителя. А как разбрах? Когато тя чрез песните си, при изпълнение на пианото, гонеше и прогонваше оня мозайкаджийски дух, който влизаше в Борис. Плюс това, когато имаха много големи напрежения, тя свиреше песните на Учителя, и просто идваше един космически вятър, който издухваше всички неща. В това нещо аз съм се убеждавал.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ