НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

2.6. Живите павета на царския път

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

2.6. ЖИВИТЕ ПАВЕТА НА ЦАРСКИЯ ПЪТ


Така, че тези спомени, беха живите павета на царския път. А този царски път се оказа, че е Пътят Господен. А този Път Господен, беше пътя на Школата. И този път на Школата е описан в поредицата „Изгревът" в 22 тома към днешна дата - 14 май 2006 г., когато довечера, трябва да отидем на Агарта, за да се срещнем с онези представители на Всемирното Бяло Братство не само от Земята, но и от Вселената.

А дали ще отидем и дали ще бъдеме поканени, и дали ще бъдеме допуснати, това е друга работа! А как се познава ли? Ами познава се много просто. Онзи човек, който носи в себе си идеите, заложени в програмата на „Изгревът", той има връзка, именно, със своя Учител.

Мина известно време и точно по онова време, аз се запознах с една астроложка Катя Антонова, която живееше на ул. „Латинка". Беше ми направила своя хороскоп и веднъж като разглеждаше моя хороскоп, каза следното: „Ето твоя Меркурий през 1967 година преминава тука транзит, и тук ти се събуждаш за духовна работа." Това ми го повтори няколко пъти. Аз не можех да повярвам! Аз не можех да повярвам! Нямаше случайни неща. Те не идваха наготово, но идваха точно на определено място и време. Човек се събужда в строго определено време. По-рано за мен беше невъзможно да се събудя за една такава духовна работа, която беше ми дадена.

И тогава беше времето, когато за пръв път се срещнах в дома на Донка Топалова на един обяд с Георги Томалевски - писателя, с Галилей Величков, който беше донесъл цигулката си и изпълни песни от Учителя. Като засвири, аз взех молив и почнах да пиша онова, което минаваше през мен като мисъл след като аз слушах дадена песен. И накрая аз им прочетох това, което бях написал. Галилей Величков тогава направи следното. Той изпълняваше една песен от Учителя и аз прочитах онова, което бях записал за тази песен. Беше невероятно преживяване както за самия мен, така и за всички останали. Всички ме оглеждаха с учудване, и беше невероятно преживяване за всички! Така беше. И от там започна моята връзка с Галилей Величков.

Така, че през цялата 1968 г., след като се събудих и след като ми бе предречено това нещо в моя хороскоп, аз започнах да се подготвям за държавни изпити. Но по онова време се запознах с много хора от т.н. дъновисти, и аз бях започнал да чета беседите. Края на 1968 г. аз се дипломирах, а през 1969 г. започнах да работя като лекар в провинцията, и имах възможност да се срещна с други възрастни приятели.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ