НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

07 - 58. ЛЕКУВАНЕ НА АНГИНА

СРЕЩИ, СЛУЧКИ СПОМЕНИ С УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ НА ИЗГРЕВА. ГЕОРГИ СЪБЕВ ТОМ 10
Алтернативен линк

58. ЛЕКУВАНЕ НА АНГИНА


Нестор Илиев разказваше:


Един есенен ден аз и брат ми отидахме на Изгрева да се поразходим. Обикаляхме поляната и се разговаряхме за разни въпроси, без да забележим кога бяха минали няколко часа. Той ми каза, че го боли гърлото и поради тази причина трябва да се прибере в квартирата и се полекува. Но как, и той не знаеше.


Тръгнахме за града. Но като минавахме покрай салона, хрумна ми да се отбия и попитам Учителя за болното му гърло. Качвам се по стълбите и чукам на вратата. Тя се отвори и се показа Учителят. „Какво има?" - попита ме той. - „Брат ми го боли гърлото. Как да го лекуваме?" - „Нека дойде." Повиках го и го представих наУчителя. Още като го видя, като се ръкуваше, хвана двете му ръце, след като ги държа десетина секунди, ги пусна. „Рекох, да пие гореща вода и ще мине. Водата ще го излекува."


Слизам долу и казвам на брат ми да пие гореща вода и ще оздравее. „Илач, илач!" ми каза той. „Какво иска?" - ме попита Учителят. - „Иска илач, иска лекарство." - „Духнете му малко сухо кафе в гърлото."


Тръгнахме си за града. Едва бяхме дошли до ул. „Граф Игнатиев" и брат ми усетил, че гърлото му е здраво, че не го боли и че може вече свободно да преглъща. Зарадвахме се и двамата.


Гърлото бе оздравяло и без лекарство. Как?



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ