НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

07 - 59. ВЛАКЪТ СПРЯ НА ПОЛЕТО

СРЕЩИ, СЛУЧКИ СПОМЕНИ С УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ НА ИЗГРЕВА. ГЕОРГИ СЪБЕВ ТОМ 10
Алтернативен линк

59. ВЛАКЪТ СПРЯ НА ПОЛЕТО


Брат Георги Куртев разказва:


Живеех в Айтос. Бях медицински фелдшер. Имах работа в София, при Учителя. Взех влака и отпътувах. Беше пролет. Китна пролет. Зелените площи на нивите и ливадите действаха ободряващо на духа, а синьото небе успокояваше. Влакът летеше с голяма бързина, сякаш искаше да изпревари времето. Пристигнах на Изгрева. Срещнах се с Учителя. Разговаряхме по разни въпроси. Много неща се изясниха, погледнати от по-високо. Както винаги, останах много доволен от срещата. Когато бях вече прав и готов да си тръгна, Учителят ми каза, че когато се намеря в трудно положение, да произнеса следната формула: „Бог е любов" три пъти. Чух я, но след малко я забравих. Качих се на влака и отпътувах към Айтос. Влакът бе пълен. Времето прохладно. Пътуването приятно. Бързах да пристигна в Айтос, защото имах възложена от Учителя задача. По разписание трябваше да пристигна навреме и заваря приятелите в братския салон. Това бе по план. Но когато минахме гара Стралжа, влакът спря на полето. Никой не знаеше причината.


Мъжете наслязоха от влака да пушат. Слязох и аз. Времето тече. Ето, минават 15­20 минути, а влакът не тръгва. Пропускам времето, а имах срочна задача. Започнах па се безпокоя. В това време се сетих за формулата и отидох настрани, за да си я кажа. А точно по това време един от прикачвачите чукна с чук на едно място и извика: „Ето къде е била причината" и влакът веднага тръгна. Така че ние едва успяхме да се качим. Той навакса закъснението и пристигна навреме. Изпълних задачата.


Въпроси за размишление: Защо спря влака? Някой може да каже, че това е станало случайно. Но който познава вътрешните закони на природата, ще разбере, че има разумни сили, които действат над механизма на влака. Може би оня, който е дал формулата, бе създал условие тя да потрябва. За да се провери силата й.


Физическите закони: За гравитацията, за енергията, за плаването на телата и други, могат да бъдат неутрализирани чрез силата на вътрешните закони. Тук ще споменем само два случая: Безтегловността не анулирали гравитацията? В пусти места извирала горчива вода, от която хората заболявали. Пророк Елисей се помолил и пуснал в извора сол и тя станала сладка. Загубила се горчивината й. Станала пивка.


Ако капнеш студена вода върху хипнотизиран и му внушиш, че това е сярна или солна кисеилна, веднага ще се яви обрив като от киселина.


Христос и учениците му пътували с лодка по море. Скоро се стъмнило и те веднага се намерили на близо сто мили от мястото, откъдето тръгнали. Има и много други случаи, явни, но непознати нам.


Вътрешните окултни закони са над физическите.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ