НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШНА БЕСЕДА | КАТАЛОГ | СЛЕДВАЩА БЕСЕДА >

Частен разговор с Учителя

СЛУШАЙ АУДИО БЕСЕДА

Частен разговор с Учителя

Най-често използвани думи в беседата: милионаа, дойде, отива, век, хора, баща, година, подаръци, тържествено, народ, всички, всичко, души, тяло, големи, реки, малки, работят, печалби, майка ,

Извънредни беседи , Русе, 1 Януари 1921г., (Събота) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


Слънцето на полюсите се вижда как се движи спираловидно нагоре и надолу.

Старата 1920 г. си отиде и е вече извън земята. Отива си с голям керван: 35 милиона души и повече от 100 милиона добитък. Хората са царе, владици, управници, народ, граждани, дядовци, баби - цял народ от 35 милиона с всичкото му състояние. Тя дойде само с една тояжка като Яков при Лавана, а си отива с цели съкровища придобити и подаръци.
1920 г. даде 40 милиона души родени. Дойде тържествено, отива си с подаръци.
1921 г. идва церемониално, тържествено, с всички ония духове, които ще получат плът, за да работят между хората за повдигане на човечеството. Идват и работници.
Със заминаването на 1920 г. отидоха си и всички уволнени от служба. При срещането си 1920 г. с 1921 г. се поздравяват с "Ура!" и се разминават с благопожелания "На добър път!" на едните и на другите.
Състоянието и положението на Луната показва, че много работи през тая година ще се изпразнят.

В тялото на човека работят ангели, архангели. В дърветата също. Затова тялото трябва да се пази, а дръвчетата да се отглеждат с обич, защото в тях се проявява Господ и тогава с нашите грижи те ще дадат много плод.

Човек все трябва да има нещо да го стяга. Бъчварят ако не е стегнал с обръчи бъчвата, тя ще се разпадне. Това е необходимост.

9 ч.

* * *

1921 г. е строга, защото бащата и майката идат - 1 и 2. Бащата е строг.
1922 г. - ще дойдат двете майки - духовната и световната. С нея си отива и XIX век и започва XX век - век на правдата. 1923 г. - година на размириците. 1924 г. - ще дойде бащата и майката на народа. 1928 г. - ще дойде Божествената майка.

Устата е една, но всичко, което мине през нея, през зъбите - всичко троши, мачка.

Хората трябва да се хранят, но и да гладуват. И тогава по-дълго време живеят. Като ядеш малко, казвай си: "Ех, да бях си хапнал още, че хубаво беше!" - с това се разширяваш, а който преяде, става му тежко, не е благодарен и се смалява, затова природата дава гладни години. Затова и птичките хвъркат 40 км. дневно, за да се нахранят.

18 ч. и 30 мин., на вечеря

* * *
Разговор между двама ни горе в салона.

Големите реки се образуват от малките приточета, а не от по-големите си притоци (реки); големите печалби се получават от малките печалби.

20 ч.

* * *

1 януари 1921 г. Русе

Най-често използвани думи в беседата: милионаа, дойде, отива, век, хора, баща, година, подаръци, тържествено, народ, всички, всичко, души, тяло, големи, реки, малки, работят, печалби, майка ,

Извънредни беседи , Русе, 1 Януари 1921г., (Събота) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДАНАГОРЕ