НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

179. Бъдещия капитал

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

179. Бъдещия капитал


Изучавай различните физиономии и ги рисувай, рисувай различните типове.


Децата в селото са бъдещия ти капитал. Те са интелигентни същества, които са слезли в този живот да съберат енергия, за да се изявят в бъдещото въплъщение. (Забележка: Този случай ще бъде разказан подробно.)


Богатите трябва да раздадат всичко на бедните, тогава те ще пожънат стократно плод в небето и в бъдещия живот.


Ние сме за един Божествен порядък - на свободата. Държавата събира средства чрез данъци, а ние сме като плодните дървета - като родят плод не е за тях, а за другите да се ползуват. Така е и с нашия принос в братството.


Човек сега по-добре да е сам. Един извор, като дойдат хора до него, си мият краката в него, не го зачитат. Човек трябва да му стихне ума и съзнанието, за да отрази духовния свят като в гладко езеро.


Сега влияят Венера и Юпитер, а слънцето иде по-късно да влияе. Бог чака да види как ще му благодарим за благата, които ни дава


Една красива постъпка е едно красиво живо същество. Да не събираме боклуците на хората - това, което и на тях не им е потребно. Да се съобразяваш с хората - с кого какво да говориш според интересите им.


На физическия свят едно същество не може да ти изяви любовта си, то ще заспи. То ще те види в невидимия свят през нощта. На земята да не те хвалят, после ще те хулят. На земята е ден и нощ, няма все хубаво.


Нещастни сме, защото не се движим в мисълта си с бързината на светлината, та да сме винаги в слънчевата светлина, та да не ни настига нощта. То значи, като те хвалят, да не се спираш на похвалата.


Дисхармоничните тонове намират мястото си в другите светове и стават хармонични. Велико нещо е животът. С малко усилия в музиката ще научите доста - ще има постижения.


Някога ние сме били плодни дървета, а ангелите са били хора и понеже са се ползували от нас, сега слизат да ни повдигат.


Когато една идея ти е ясна, тя е на фокус, същото е и с едно светло чувство.


Сърцето е До, Сол е най-широкият тон, Ла е вътре в Сол, а Сол е отвън Ла.


В.К.: На с. 156 пак се споменава, че децата в селото са бъдещият ти капитал. Весела: Да. В.К.: Изобщо по отношение въплъщението на човека вдадена страна, там дето работи. Смятам, че вие имате няколко опитности, които трябва да ги разработим малко по-подробно. Ето вече идвате в дадено село, това са дадени души, в дадена материя, в дадена страна, идват, за да поемат тука енергия за в бъдещо въплъщение и вие си изработвате вашия път и вашия кредит там. Сега, това е много интересно. И много голяма загадка. Вие знаете ли, на мен са ми разказвали много опитности как различни краища на България представляват въплътени същества от напреднали страни от Франция, Германия. Весела: Ами ето, английските лордове са тука в село Ковачевци, Самоковско. В.К.: Самоковчета, шопи. Весела: Шопи, не учат, говедарчета, прости. В.К.: А в един момент, в едно друго прераждане. Весела: Съвсем други ще дойдат. В.К.: Да. Много голяма тайна. Има една друга много голяма тайна. Много приятели от времето на Христа и по-късно били писатели, философи, историци, царе, папи, патриарси. Родили са се и тука са стигнали да бъдат неуки. Весела: Да, да, като просяци. В.К.: Ето, дядо Ради. Патриарх Евтимий по минало прераждане. Тука дядо Ради, не знае да пише. Много голяма тайна. И наистина, това, което слушаме, което вие го казахте, то е една вратичка към другия свят на друго измерение, който не го знаем и не го познаваме. Весела: Да.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ