НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

178. Напредналите същества са около теб

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

178. Напредналите същества са около теб


Вече беше по-трудно да посещавам София, защото зимата на 1942 г. бе доста студена и валеше много сняг. За коледната ваканция си тръгнах с кабриолет при студ минус 30 градуса. Въздухът замразяваше дъха ми. Бях обвита в дебел ямурлук с гореща тухла на краката, но докато стигнах гарата, бях съвсем премръзнала. Дадоха ми в малката топла кръчма греяна ракия със захар да ме стоплят.


Първото нещо, като се завърнах в къщи бе да отида при Учителя. Той ми даде пред вратата на горницата Му кибрит и ме помоли да запаля печката в малкото салонче, защото беше много студен ден, а печката не бе палена сутринта. Обаче, небето бе ясно, слънцето ярко грееше. Казах на Учителя, че не обичам студа и зимата. Учителят каза: "Езерото ти става дълбоко. Благословенията се дават на майката заради детето - Бог дава благословенията си заради хубавите ни мисли и чувства. Голям брой по-напреднали същества от теб са около теб, но те се крият да не те смутят и да си свободна, та ти не ги виждаш. Те пеят в теб и един ден, когато започнеш да пееш като тях, ще станеш добра певица. Те считат твоя живот за техен и твоя прогрес за собствен техен прогрес. Ако тези същества не ни изясняват нещата, не бихме разбрали духовния свят, за нас той би останал непонятен. Човек ражда плодове за ангелите. Ние сме като цветя, които ангелите отглеждат. Еволюция е да отидеш при Бога и се научиш как да Му служиш.


Любовта с обич се отплаща, обичта с Любов се отплаща, а отплатата за Любовта и Мъдростта е Истината.


В.К.: На с. 155 има едно интересно изказване, че голям брой напреднали същества има около теб, но те се крият от теб да не те смутят и т.н. Вие, когато имахте творческо вдъхновение, усещахте ли тия същества? Весела: Бях вдъхновена. Имах много повишено състояние без да знам, че това са тези същества, които са около мен, които ме вдъхновяват. Но винаги бях оградена от много светли сили.


В.К.: Сега, наистина това, което аз съм забелязал, което вие пишете, то като че ли е работа на по-напреднали същества. Други влияния от горе. Весела: Да. На висши духове. Да. В.К.: Чувства се, нали? Особено в някои такива положения, когато влезете в контакт, да се качите на тази вълна, това, което изявявате като слово, като дух и като песни, което аз съм чувал преди много години е направо едно Божествено откровение. Аз всичко съм го усещал, съм го възприемал и съм го виждал лично. Весела: Като от ангелския свят. В.К.: Това, което е написано нали, аз направо го възприемам, че е така, защото аз съм го изживял и съм го видял. Весела: Ясно, да.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ