НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

258. Каквото е отношението ти към Бога, такова отношение ще има към тебе твоят ближен

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

258. Каквото е отношението ти към Бога, такова отношение ще има

към тебе твоят ближен


Един много важен закон, който не знаех и не можех често пъти да си обясня, отношението на хората към мен, ми разкри Учителя в частен разговор: "Каквото е отношението ти към Бога, такова отношение ще има към тебе твоя ближен. Отвън да е добра обходата, но отвътре, ако има нещо користно, хората го чувствуват и не те обичат.


Стомахът е ада, дробовете са духовния свят, главата - Божествения свят Всички енергии отиват от стомаха нагоре.


Най-чиста Любов имат растенията. Те са изложба на ангелите.


Преди да родиш на земята, първо трябва да се роди нещо в ума ти - една светла мисъл, после в сърцето ти трябва да се роди едно хубаво чувство, а във волята ти - една хубава постъпка, тогава раждането на земята ще е правилно.


Светията има миналото, а грешникът-бъдещето.


Ти си терциално построена - на терциална основа. Терцата има само един интервал - едно ядене. Мекота има в терцата. Разрешението й е в квинтата. Първо опитваш нещата, после извличаш теорията им. Събираш факти и върху тях градиш.


Има тактове за 7 години, за 14, 21,28, 35 и т.н., всеки седем години има нов такт. Тактът е подтик. В секундата има дисонанс, който се разрешава в терцата. Музиката и астрологията е едно нещо. Пръстите ти като се движат по пианото събуждат мозъчни центрове и човек неусетно се облагородява и възпитава. Музиката днес е по-напреднала от поезията. Има хора квартово, квинтово построени, които имат повече възможности в потенциалите и избор, съчетания трябва да правят - философия им трябва. Те са хора първо на теорията, а после на опита. Терцата има един връх, от който лесно се слиза в две посоки, тя има само един перпендикуляр, а квартата - или надолу или нагоре ще се съединят и примирят двата върха, тя има два перпендикуляра. В музиката трябва повече да се придобива, по-малко да се изхарчва. (Забележка: За хороскопа на Весела виж № 63, астрологичната карта и хороскоп, който е включен отделно. За "терциално построена" виж № 91)



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ