НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

257. Злото е чук, творческа сила за уреждане на земята - то е крайното добро

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

257. Злото е чук, творческа сила за уреждане на земята -


то е крайното добро


Имах много частни разговори с Учителя, в които Той ми разкриваше онези Истини, които са още неосъзнати от нас. Непрестанно хвърляше повече светлина в съзнанието ни и ни насърчаваше. Веднъж го попитах: "Учителю, защо много малко хора се добират до света на чистата Истина?" Той ми отговори: "Защото се уморяват, тръгват бърже и насред пътя спират - не стигат целта. Много бързат, а Любовта действа с малки подтици, но вечно. Подтиците на Любовта са нежни, слаби, те не блъскат и не събарят човека. Безлюбието събаря човека. Който ти дава 100 000 лева в Любовта, не те обича истински, защото парите ще се свършат, а който ти дава най-малкото - семката, той най-много ти дава - цяла гора орехи можеш да си направиш.


Радостта е негативна - вземаш, а скръбта е положителна - даваш. Ако не разбираш радостта, скърбиш. Ако разбираш скръбта, се радваш. За невидимия свят земята е свят на фактите - те се интересуват от нас, както ние от плодните дървета и ги чакаме да узреят. В света на законите нещата се организират, а се реализират, осъществяват в света на принципите. Светлите духове изправят всичко криво в човешките съзнания относно Христовото учение.


Има равенство само в Божествения свят, защото там малкото е равно на голямото - семката е равна на дървото."


Разбрах, че Невидимия свят иска да види факти в човешкия живот, като плод на тяхната висша активност в хармония с тях - висшите.


"Злото е чук, който обработва грубата материя. На злото като господар ще се противиш, но като слуга - не! Най-добрият слуга е то! Добрите хора подариха езера и пр. - туй, което е Божие. Сега лошите, които управляват, трябва да станат най-добрите слуги, а добрите трябва да станат господари и да турят ред в света.


Вън от Любовта няма Мъдрост. Злото е чук, творческа сила за уреждане на земята - то е крайното добро: цапаш с мастило книгата - зло е, но който я прочете, казва: нищо, че изцапана, научих нещо.


Човек трябва да се жени, когато стане на 120 години и е завършил живота си във всички зодиакални знаци."



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ