НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

28.6. Двете чудовища се събират

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

28.6. ДВЕТЕ ЧУДОВИЩА СЕ СЪБИРАТ


Другият брат на Борис - Николай, също е бил срещу Мария.

Идвал е много пъти, насъскван от сестра си Цанка. Влизал е в двора, правел е скандали на Мария. И Мария му казвала: „Абе ти защо не отидеш при жена си? Ти защо не отидеш при жена си? Ти не виждаш ли, че тука е друг дом? И тука този дом си има своя стопанка." И той й казал: „Ако не е Борис да те издържа и да те храни, ти не си никаква стопанка! Ти ще умреш от глад още третия ден!"

Другият брат на Борис се казва Стефан, или Тената. Също е бил солидарен с всички, но понеже той е по друг начин устроен, бил е мек, затворен. И не е създавал главоболия на Мария, но бил е солидарен с всички. Това е едната страна на медала. А другата страна на медала, е разказа на Цанка.

А разказа на Цанка и патилата на Цанка с Мария, те са описани, и са публикувани в „Изгревът", том VI, с. 242-339.

Та тя ми разказваше много неща, които са се случвали между нея и Мария, и което беше важното, че всички бяха верни. Разказваше ми как Мария я е гонела като куче, като мръсно коте, как не е позволявала на Борис да се среща с родителите му. Дори не е разрешавала да се среща с братята си, дори с нея. Няколко пъти като я срещала, й казвала: „Махни се от пътя ми чудовище!" Така, че Мария я е наричала чудовище. Така тя е била в нейните очи. А в очите на Цанка, тя също е била чудовище. Така, че когато се събират две чудовища, става страшно нещо! И Цанка това го разказваше с много голямо огорчение, и това беше истина.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ