НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

28.5. Разгонената кучка и песът

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

28.5. РАЗГОНЕНАТА КУЧКА И ПЕСЪТ


След това има пак следващ инцидент, пак разправия между Цанка и Мария Тодорова. И тогава другите сестри отиват, и разказват случая на Учителя.

А Учителят казва следното пред всички: „Цанка иска да командва Борис! Цанка си има мъж, оженена за него. Него да командва в Габрово! А пък Марийка няма да изведе Борис на крив път тука в София!"

Това Той го казва Учителят, пред няколко сестри. Те отиват, намират Мария, казват какво е казал Учителят, казват и на Цанка. Обаче Цанка хич не иска да знае, защото не й отървява. Защото е много голям командир, с чин генерал.

И тогава Цанка решава вече да продължи борбата с други средства. Цанка иска да подмами брат си с някоя любовница. Най-подходяща като любовница е Люба Славянска, която е била доста лекомислена, била е хубава. И може спокойно да бъде любовница на Борис Николов. [За Люба Славянска, заснета на снимка, виж в „Изгревът", том I. (2. изд. 2011), снимка №11 ] И по този начин да се отстрани Мария. И тя непрекъснато, в разстояние на няколко месеца води, когато е на Изгрева, води Люба Славянска със себе си. Непрекъснато търси Борис, непрекъснато присъства и Люба Славянска, подхвърля разни други неща на Борис, просто да закачи Люба Славянска, и да я направи любовница на Борис. Обаче такива случаи, такива неща не могат да се скрият, особено на Изгрева. Това се вижда от няколко човека, отиват и предават на Мария какво става. Та три различни сестри, по различно време, в три последователни дни отиват при Мария и разказват как онази кучка на Славчо Печеников се е разгонила. И тази кучка обикаля около Борис, и чака Борис да й скочи. Вие виждали ли сте пес как скача на разгонена кучка? - Аз съм виждал.

И така, Мария скача, както тя може да скача! И отива веднага при Славчо Печеников, и му казва: „Слушай какво Славчо, да си прибереш кучката, която се е разгонила, и която се навърта около моя пес, защото ще играе тоягата върху кучката, и върху стопанина на тази кучка!" Славянски мига, вдига очи и пита: „Каква кучка, и коя кучка?" - „Моят пес се казва Борис, а твоята жена и кучка се казва Люба. И тя се върти непрекъснато около Борис, около моя пес, и така. Затова си прибери кучката!" И си тръгнала. Славянски бил поразен от думите и сравненията на Мария. Но след това идва онази Люба. Без да подозират, виждат как Люба се увърта около Борис, усмихнато, облизва се. Обаче тя като се прибира в къщи, Славянски взима една тояга, и започва да я налага от яко по-яко! Така, че разгонената кучка яде страшен бой от мъжа си, налагана вече с тояга! И онази лежи неколко дена в къщи - не може да тръгне! И така, този случай на Цанка не успял.

Сега, другия брат на Борис се казва Николай.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ