НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Екскурзия на Витоша на 21 юни 1938 г.

  Разговори на Ел Шадай - Боян Боев (1883 – 1963)
Алтернативен линк

Екскурзия на Витоша на 21 юни 1938 г.


Сутринта тръгнахме много рано с Учителя. Слънчевият изгрев ни завари при тъй наречената „Канара на съкровищата", малко под Ел Шадай. Там направихме обща молитва. В 7 часа потеглихме нагоре и починахме на полянката при първия заслон. После отидохме по-нагоре, над втория заслон, близо до района край хижа „Алеко" и там стояхме до връщане.

Стана въпрос за положението в света. Учителя каза:

- Когато Япония започна войната, в нея имаше земетресения. Небето искаше да й каже, че не трябва да започва тази война, но тя не послуша.

Тъмните сили са вече победени в астралния свят. Сега тук се води борбата, за да бъдат победени. Като победят светлите сили на Земята, ще дойдат новото Небе и новата Земя.

Един брат попита:

- Скоро ли ще бъде?

- То е започнало вече. Яйцето е снесено и се мъти вече. Никога светът не е бил в такова брожение, като сега. Всичко, каквото става в единия край на Земята, се знае навсякъде веднага.

Сега правят маневри. Ще дойде война. Тя наближава. В бъдеще в друго направление ще вървят работите. Такова е положението, че нищо не може да спре войната, защото хората не са готови. След войната ще поумнеят. Ние се безпокоим за това, за което не трябва да се безпокоим, а за това, за което трябва, не се безпокоим, а именно за греха...


  Разговори на Ел Шадай - Боян Боев (1883 – 1963)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ