НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

16. "Химн на обединените славяни"

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

16."Химн на обединените славяни"


Весела Несторова е в с. Мърчаево. Войната бушува, след като Германия е навлязла в СССР и се води борба на живот и смърт. Въпросът бе поставен така: ще оцелее ли СССР, т.е. Русия, ще оцелее ли славянството. Интересуваше се от бъдещето на славянството.


Един ден, като каптирала "Изворът на Доброто", до нея достигат от висините думите и мелодията на "Химн на обединените славяни". Тя е в едно възвишено състояние на творческия дух и нанася на лист нотния текст на песента. И след това я изпява. Не може да повярва, че е свалила песента.


Решава да я занесе на Учителя. Но в същия момент се разразява страшна буря. Гръмотевици и мълнии се изсипват, пороища от дъжд с часове. Бурята утихва, тя слага една черга на гърба си, покрила главата си и боса тръгва през пороищата от дъжда. Пристига при Учителя. Тя му подава песента. Той пожелава да я изпее. И в момента, преди да започне да пее песента, трясъци и мълнии се спускат до прозореца. Всичко трепери, звънти и фучи. Учителят казва: "За всяко действие се явява противодействие на земята. На другите планети има по- благоприятни условия."


И накрая Весела започва да пее. На всеки куплет е била прекъсвана от трясъка и мълнията на бурята. Накрая изпяла песента. Като завършила, къщата се огласила с невероятен трясък. Учителят погледнал през прозореца и казал: "Рекох, няма лесно да се обединят славяните. Ще има бури, мълнии и много пречки."


Изминаха десетилетия оттогава. Славяните не са обединени в името на Словото на Учителя. Само така могат да се обединят. Останала е песента, която Весела е публикувала. И аз ще я представя накрая, заедно с другите нейни публикувани песни.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ