НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

10. Тайната вечеря

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

10. Тайната вечеря


Веднъж в с. Мърчаево така се случва, че в момента пред Учителя е Юрданка Жекова и Весела. И понеже непрекъснато се говори за прераждане и кой какъв е бил в миналото, между приятелите, тогава Юрданка запитва Учителя: "Ами кой е бил брат Темелко в миналото?" А Учителят отговаря: "При него беше Тайната вечеря, в неговия дом по времето на Христа". Тогава се споглеждат и замълчават пред невероятното откритие.


Тайната вечеря продължава 9 месеца. И Учителят се завръща на Изгрева на 19.Х. 1944 г. А Владо руснака после е разказвал, че когато Учителят се качвал на колата, някакво такси, той се е олюлявал наляво и надясно. Не е бил вече добре.


По-късно Темелко разказваше за пребиваването на Учителя следното: "Случайни работи няма, брат". И особено там, в с. Мърчаево, по времето на Учителя. Веднъж работили на двора по изграждането на "Изворът на Доброто" и Учителят казал: "Каквото тук направим, така и в света ще стане."


Много политически събития за света се разрешиха в с. Мърчаево. И то когато света воюваше и войната разрушаваше всичко наоколо. Тези събития са описани. Успяха да ги проумеят тогава само малцина. Но се намериха други, които ги запомниха, после ги разказаха и те бяха записани. И така не се загубиха. Да, така беше. Нали Темелко казваше: "Случайни работи няма." Да, но и случайни хора няма. И "Изгревът" не е случаен, защото в него са отпечатани тези разкази.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ