НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

285 б. Когато си представител на един народ пред Учителя

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

285 б. Когато си представител на един народ пред Учителя


В.К.: Интересно, виж чрез Владо се отваря Втория фронт, и се решава една съдба на човечеството и на Русия, и чрез Владо едновременно Учителят дава подтик. Весела: Да, чрез Владо даде подтик на цяла Русия. В.К.: Виж какво е една личност. Весела: Една личност. В.К.: Фактически погледнато от гледна точка на Русия, е една прашинка, непозната и загубена от света. Весела: Но ти знаеш ли, какво ми каза Учителят. Сега, една топлийка с главичка, ако прокараш силен ток през тази главичка, на цял километър може да се разпръсне този ток. От една топлийка. Искаше да каже, че чрез едно съзнание могат да минат такива енергии, през едно съзнание, които да залеят милионни съзнания. Такъв е закона. Ние сме скачени съдове, каза, хората. И каквото става с един човек става и с всички. Когато се повдига един, всички се повдигат, когато пада един, всички падат.. Затова трябва да си помагаме. Взаимопомощта беше основен закон на живота. В.К. Колко е интересно, за руската държава този Владимир Вязигин е загубен. За руския народ също. Обаче, за руският дух не е. Весела: Да. Не е. В.К.: Не е. Той е проекция пред Учителя. Весела: Да. Той представлява Русия пред Учителя, неговият дух. В.К.: А пред всички е загубен, изобщо никой не го познава. Весела: Абе, един прост човек, един каменоделец, обикновен, облечен в шаяк, просто, изобщо незначителен. В.К.: Чрез него се отваря Втория фронт. Весела: Че върши такава работа за цяла Русия. Е, то в бъдеще. Когато ние се събрахме за работа, Учителят каза: "Вие с Владо сте в дихармата. Вашата връзка е за бъдеще." Връзката е за бъдещето. Значи, за в бъдеще някаква роля ще играем сигурно. В.К.: Да. Ще си продължим работата. За обединението на човечеството.


(Забележка: За Владо Николов виж "Изгревът" т. V, с. 716-718; т. IX, с. 190­191, а негови снимки в т. XXII, № 93,102; т. XXIII, № 66,67,68,69)


Бележка на съставителя


Понеже Весела Несторова е учила американски колеж в г.Ловеч, после е следвала в САЩ четири години, работила е 5 г. (1932-1937г.) като учителка по английски в американския колеж в гр. Ловеч, то се е смятала, че е застъпник на САЩ пред Учителя.


Понеже Владо е руснак, белогвардеец избягал след Октомврийската революция от Русия, когато идват болшевиките на власт и изгонват всички царски офицери. Владо е завършил военна академия и е бил офицер. Идва в България, заселва се в с. Мърчаево и става каменоделец при Темелко. Така, че той се смятал за представител на Русия пред Учителя.


По време на Втората световна война СССР и САЩ са съюзници и воюват срещу Германия. Учителят отваря втория фронт в с.Мърчаево чрез "Изворът на доброто". Виж "Изгревът" т. I, с. 337-338.


Ето защо това твърдение, че чрез тях Учителят е освободил народите като застъпници на Русия и САЩ не е вярно. А защо? Защото и двамата се провалиха. А как това стана ще го разкажем по нататък. Ще се убедите.


Но едно е вярно, че всеки човек пред Учителя е бил представител и посланик на стотици души, за които е закачен и на хиляди човеци свързани в една верига. Тези случаи са описани, когато в с.Мърчаево Учителят е трябвало да решава политическите събития и съдбата на света. Това е ставало винаги когато е присъствувал някой човек като представител на това човечество. Запомнил го, разказал го и ние сега го публикуваме, за да се знае и помни. И да не се загуби.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ