НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

214. Хората не са готови за любовта, за зло ще се употреби днес

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

214. Хората не са готови за любовта, за зло ще се употреби днес


Бях написала през тази година стихотворението "Духът на България"и няколко други, които прочетох на Учителя.


Той каза: "Музикантите създават своите симфонии от тези работи. Те ще развият в бъдеще. Ти се възпитаваш с тях. Сега е време за сеене и не може да очакваме плодовете. Посади семето в ума си и го остави.


Как ще различаваш хората? Жертвай за човека, който е готов да жертва всичко за Бога, за своя ближен и най-после за себе си. Който служи на Бога с всичко, на ближния си и най-после на себе си, той е твоя ближен. Оставаш да посяват други семена, мътиш кукувичи яйца и после те отлетят и за теб нищо не остава. Не се запалвай от кибритените клечки - от малките желания. Не изпивай водата в шишетата на другите, не се интересувай от нея, а от своята. Ти колкото светлина можеш да получиш, то е важното за теб. Да изградим новия свят в себе си. Хората не са готови за любовта, за зло ще се употреби днес. Бога извън хората не можеш да го намериш. На Бога извън хората как ще служиш? Сега ако ни потискат другите, то е нашето отношение към Бога, то е кармата. Понеже Него нищо не Го достига, то това отношение се връща на нас от другите.


От растенията и дърветата да се поучаваме те да ни възпитават. Животните са с хоризонтален гръбнак откакто оста на земята е била хоризонтална, а растенията от по-рано, когато южния полюс е бил северен, при обръщането главите им са останали в земята.


Черната ложа са имали мото: светлина и знание за малкото, мрак за многото; а Бялата ложа - светлина за многото, тъмнина за малкото. В тая война черните се поробват и те много добри слуги ще станат, у тях има страх само от закона, чувство за правда няма.


Христос каза: Аз съм Пътя, Истината и Живота. Аз съм знанието, свободата за проявление на знанието и Любовта, която дава живота. Църквата още проповядва разпнатия Христос, а Той е възкръснал за хората. Той се пося в земята и за тях възкръсна.


Като семе Той се пося - то беше разпятието, и като мощно дърво с плодове поникна - то беше възкресението.


Най-голямото чудо е слънцето, което всеки ден обикаля земята и поддържа живота. То е 1 500 000 по-голямо от земята. Англия е тежка, търговка е тя, ще мине през големи страдания. Америка има по-светло бъдеще.


Страхът е най-висшия стадий на съзнанието на животните - те бягат от злото, не стоят да се справят с него."



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ