НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

203. Новата епоха

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

203. Новата епоха


Посрещането на 1943 г. бе тържествена вечер. На голяма маса в салона бяха сложени плодове и хляб. Учителят седеше в средата на масата, а старейшините и ръководителите около нея.


В12 часа Учителят се изправя и казваме "Добрата молитва", прочита 60 глава от Исайя и "Песен на песните" (8:7).


"Тази година определя една нова епоха. (Забележка: Виж "Изгревът" т. II, с. 38-39; т. Ill, с. 309-311. За новата епоха от 45 г., която започва 1942 г. и ще завърши 1988 г. виж в "Изгревът" т. XXII, с. 717-722)


Числата едно и три са Божествените начала, които водят човека. Три е едно Божествено начало, с което са свързани великите сили в природата. Цялата земя ще се подчини. Мирът трябва да стане в съзнанието на хората. Които народи признаят, че Бог управлява, ще се благословят, а които мислят, че те управляват, ще си блъскат главата. Къде са всички велики хора на историята?


Иде сега епохата на възкресението, хората няма да умират. Човек трябва да влезе в Божествения свят в общение с великите души. Ако едно цвете не е във връзка със слънчевите лъчи, съдбата му е решена. Който отхвърля Бога, възнаграждава се със смъртта, който Го приеме, възнаграждава се с живота.


Без Любов няма никакъв прогрес в света. Любовта трябва да легне във вашите души и от нея ще излезе светлината за умовете, сила за волята.


Идещите четири години ще имате най-благоприятни условия да се тури основа на бъдещата култура. Ангелите са на земята. Турете една основа да бъдете новите българи. Кои са те?-Трудолюбивите пчели, които събират мед от цветята.


Божественият живот е, който може да ни извади от всичките страдания в света. Идете на фронта да видите Божията промисъл! Които през 1942 година пострадаха, тази 1943 година, ще възвърне живота, ще поправи всичко. Любовта преобразява нещата. Няма ничия сила, която може да даде обратен ход на Божествените благословения, които идат в света."


Бях изпратила една статия за Учителя в Севлиево в печатницата на вестник "Братство". Тя излезе на 1 януари 1943 г. Искам да я предам на читателите, защото сумира много мои идеи за Учителя. (Забележка: Виж В-к "Братство", год. XV, бр. 5 (300) Уводната статия е подписана от Весела Несторова. Издател на вестника е Сава Калименов.)



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ