НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

73. Величието на Бога

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

73. Величието на Бога


Велик е Бог в Любовта Си; велик е Бог в Мъдростта Си; велик е Бог в Истината Си.


Господ Бог в Любовта Си поучава, в Мъдростта Си просвещава, в Истината Си освобождава.


Милостив и жалостив е Бог Неговата Благост е над всичко, веселието Му крепи всички, в Бога всичко живее и се движи, Той е Веселие и Радост на всичко живо.


Нужно е постоянно разширение и повдигане на съзнанието ни, за да обгръщаме все по-голям кръг същества и живот в себе си, докато се слеем с Твореца, Който обхваща всичко и държи всичко във Всевечното си Велико Съзнание.


"Той е създал вселената, за да даде възможност на всички да се проявят. Той се спира да надникне в живота на най-малките Си творения, на които нито ангелите, нито хората обръщат внимание. В това е Величието Му. Той направи човека с ръцете Си и му вдъхна от Своето дихание. И сега най-важната задача на човека е, да възстанови живата си връзка с Него. Ако земята се държи за слънцето, така и човек трябва да се държи за Бога. Както слънцето е малко, но върши толкоз велики чудеса, така и човек трябва да е малък, но да върши чудесата на слънцето. Христос е говорил много, но малко е записано в Словото Му."


Ето, в наше време Той говори цели петдесет години, Словото Му изпълни много томове. И навсякъде Той е един и неизменен. Навсякъде Той изявява безграничната Божия Любов и Мъдрост чрез мощното Слово на Истината.


"Любовта дава живот, Мъдростта дава светлина, а Истината - свобода. Няма сила извън Истината, която може да те освободи от заблужденията, ограниченията и смъртта. Лъжата е отричане на Истината, затова резултатът й е робство-смъртта. Резултатът на Истината е свободата - безсмъртието. Истината е вечна и неизменна, защото е качество на Бога. Тези три основни велики космични принципа изтичат от Бога и създават и крепят вселената. Човек ги отразява, той е тяхно въплощение."


Любовта - в сърцето, Мъдростта - в ума, и Истината - силата - волята и тялото. Ако действаш без тези три принципа, делата ти ще са безплодни. Злото е пределно и краткотрайно, а доброто - безпределно и вечно. Един грях може да трае до четири поколения, след което се изправя и изчезва. Тези, които са слезли днес на земята са повечето от четвъртото поколение, дошли да изправят грешките на прадедите си. Затова този век е на ликвидация. Това е краят на една тъмна епоха на греха. Ще дойде време грях да не съществува на земята, когато всички се свържат с Бога и решат да изпълнят волята My. Това ще е нова епоха на доброто, когато Любовта ще се възцари на земята. Князът на този свят си отива. Виждаме предсмъртните му гърчове в последните войни. Вдига се войната от земята, за да отиде там, откъдето е дошла. Свърши войната на смъртта, сега започва войната на живота.


"Тези, които са на кораб, който потъва, трябва навреме да го напуснат. Спасителните лодки са спуснати. Божието Слово се даде за следните две хиляди години."


В.К.: Така. На 73 страница тук има едно голямо философско размишление, сега това ваше ли е, или е извадено от тетрадката или са слова на Учителя от вашите лични разговори? Това е от Учителя, така ли? Весела: Да. Но после "Христос е говорил много, /от Учителя/ малко е записано от словото Му". Сега, аз пиша моя бележка след този разговор: "Ето днес той ни говори цели петдесет години. Словото му изпълни много томове." В.К.: Значи, това е вече ваше. Весела: От моята тетрадка извадка. В.К.: Добре. Весела: Да.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ