НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

19. Денчо Стефанов Денев

ТОМ 24
Алтернативен линк

19. Денчо Стефанов Денев


Денчо Денев е роден през 1884 година в град Бяла като второто от общо 4 деца на Стефан Денчев. По-голяма е от него сестра му Савка, а по-малка сестра му Мара, по-малкият му брат се казва Владимир. Баща им, Стефан Денев, е бил фелдшер в Свищов, където Денчо завършва Държавната търговска гимназия през учебната 1906-1907 .г, същата година когато Стефан Тошев се запознава с Учителя.


Започва работа в популярна банка в Свищов. Тук се запознава с идеите на Учителя. В последствие заминава в София и работи в Българска народна банка, където като опитен счетоводител достига висок пост в нейната администрация - бил е трети или четвърти във ведомостта за заплатите. Отбелязал е успешна кариера с разплитането на сложен случай с международна задлъжнялост на банката.


Около събитията на 9 септември 1944 година е пенсиониран предсрочно от властите и се установява отново в Свищов. Там е живял и получавал беседи по пощата от Боян Боев. Посещавал е молитвените събрания на братската група в Свищов. В края на дните си живее при племенника си Иван Бакърджиев, който след смъртта му през 1962 година предава беседите в братската библиотека в Свищов.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ