НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

XII. БОЖИЕТО ОТКРОВЕНИЕ

БОРИС НИКОЛОВ ТОМ 3
Алтернативен линк

XII. БОЖИЕТО ОТКРОВЕНИЕ


„Това, което е писано, че дванадесетте апостоли ще седнат на дванадесетте престола да съдят дванадесетте израилеви племена, това ще бъде съдбата на народите. Божият съд е сега.

До сега Доброто растеше в цветарници, а като дойде Царството Божие ще бъде извън оранжериите, при естествени условия. Ще има естествени условия за Доброто да расте и да се развива.

Тези, които сега се избиват във войните ще отидат горе в невидимия свят да посрещнат ония, които сега слизат отгоре. Те са делегатите, които се изпращат да посрещат ония, които идат отгоре и след това ще дойдат с тях на земята. Тогава работите ще вземат друг обрат. Тези, които идват от другия свят са предците. Хората на Новата Култура, които идат отгоре, за да вземат Царството Божие и да царуват, защото това Царство й тяхно. В Откровението на 20 глава, стих 2 се казва, че старовременната змия, дявола и Сатаната сега се връзва. Това се отнася за сегашните времена.

А в стих 8. се говори за Гога и Магога, които събират народите на война. Това е Германия и Русия и се отнася за днешната война - Втората световна война.

Комунистите разрешават въпроса за материалната страна - за хляба и жилищата. Но ще се създаде връзка между хората и за духовна работа.

Сега се съдят праведните хора. Делото е в касационния съд.

А за грешните делото ще бъде голямо. То е отлагано много пъти до сега. Сега ще бъде гледано във висшите инстанции и сега се предвиждат големи наказания.

Всичко, което става сега е, за да се изпълнят Писанията. Всичко се плаща сега, за неизпълнение Волята Божия. Защото отбягва човечеството да служи на Бога. Евреите на времето ги наказаха и изгониха, защото не станаха проповедници на Христовото Учение. А християните днес ги наказват, защото не приложиха Христовото Учение. Сега е окончанието на века, на Стария Завет, на старото учение.

Почва векът на приложение на Новото учение. Христос идва със своите светии със своето войнство да го приложи или доброволно или чрез страдания. Господ като дойде на света, всичко ще обърне на добро. И сега започва да слиза."

Тези, които бяха из планините, шумкарите, ако не беше Господ с тях хиляди глави щяха да се търкалят по земята. Господ ги сне от горите, от Балкана без да им навреди. Учителят ги запази. Знаят или не знаят комунистите, но Учителят беше Този Който запази тези, които бяха в планините. Чрез своите явни и тайни пътища, чрез своите служители на Доброто, видими или невидими.

Сега се изпълняват пророчествата дадени преди хиляди години. Днес е окончанието на века. Съвременната култура е отживяла своето време, а сега идва вече Божествената Култура на хората от Шестата раса. Новото Учение е Устава на Шестата раса и основата на бъдещата Култура. Сега сме в началото на новия век. Новото днес иде със светлината. Тя ще определи посоката на мисълта, пътя и движението на човечеството. Братството между човеците се изгражда от вътре навън. То е преди всичко Братство по Дух, по Идеи и приложение.

На 14.11.1940 г. накрая на неделната беседа в салона на Изгрева Учителят каза: „Има един вътрешен Изгрев, вътре в човешката душа и всеки един от вас трябва да бъде готов да го посрещне."

От този вътрешен Изгрев ще изгрее Новото човечество, което ще се управлява в Дух и Истина.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ