НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Вергилий Кръстев 3. Хороскопите на Светозар Няголов - създаван и и отстояван.Как се доказва и защитава един хороскоп

ТОМ 22
Алтернативен линк

Вергилий Кръстев



3. Хороскопите на Светозар Няголов -създавани и отстоявани.Как се доказва и защитава един хороскоп




1. В „Изгревът", том XIX, с. 513-519 е разгледан хороскопа на Иван Антонов с рождена дата 13.09.1899 г. от Светозар Няголов.

2. Тодор Ковачев, който ми даде астрологичната карта на Иван Антонов, направена от него, бе с обозначена дата 1.09.1899 г. Той ми разказа историята за неговата рождена дата и аз я включих в том XIX, с. 978.

3. Цяла седмица бях поставен под много голямо напрежение и не можех да разреша въпроса коя дата е вярна. На Тодор Ковачев му вярвах. Той говореше истината, която я знаеше от Иван Антонов. Запитвам Светозар Няголов по телефона защо той твърди една дата и по нея прави и разглежда хороскопа му, а Тодор Ковачев твърди друга дата. Светозар отговаря, че е правил хороскопа му и по двете дати, но по датата, дадена от Тодор Ковачев, не му излиза хороскопа „Как да не му излиза?" - „Ето така, не излиза. Хороскопът, който съм му направил, аспектите му отговарят на живота му, а по другия хороскоп не отговарят." - „Тогава го направи както смяташ." Така реших тогава въпроса.

4. Аз не съм астролог. Но зная толкова, колкото ми е необходимо лично за мое ползване. Освен това аз съм преминал през всички астролози навремето през Изгрева, те са ми правили поотделно хороскопа и аз сам си го изучавах .Научил съм и съм проверил по себе си, че хороскопът с астрологичните аспекти трябва да отговаря на живота на човека на земята. При мен отговарят. Ето аз съм на 66 години и досега при мен всичко отговаря. Затова приех тезата на Светозар. Но не отхвърлих твърденията на Тодор Ковачев . Затова на с. 555 е публикувана на цяла страница астрологичната му карта с аспектите.

5. Минаха 10-15 дни от излизането от печат на „Изгревът", том XIX. Обажда ми се Светозар и ме пита защо съм допуснал и публикувал и другата дата на Иван Антонов, понеже се явява противоречие. Беше възбуден. Вероятно някой правили възражение или отдолу на земята, или отгоре от Невидимия свят. Аз се ядосах много, че по този начин ми се атакува „Изгревът". Отговорих му, че няма противоречие и така съм го решил. Той прие моето обяснение. Но аз не бях доволен от себе си. Но нищо не можех да направя.

6. През нощта към 2 часа ме събуждат и пристигат двама от Невидимия свят. Говори ми ядосано и сърдито единият: „Тук се получи голям спор за тези две дати. Изпратени сме, за да ги разрешите." А другият ми говори: „Ще отидеш при Светозар и ще проверите - едно важно събитие, което го има Иван Антонов, който се отравя заради отхвърлената му любов от едно момиче. И другото събитие, когато иска да посече с брадвата Лулчев. При хороскопа на Светозар ги има тези аспекти, а при хороскопа на Тодор Ковачев ги няма. Това е разрешението."

7. Аз бях толкова много възбуден, че не спах цяла нощ. Само се разхождах насам-натам. Ето това не беше ми се случвало и то се случи. Бях ожесточен, че ми се атакува „Изгревът" и че ме обвиняват, че пиша глупости и неверни неща. А трябваше да го защитя. Онези от Невидимия свят дойдоха и искаха да го защитя. И едвам дочаках до сутринта.

8. Сутринта отивам при Светозар и му разказвам цялото си преживяване. Още съм възбуден, защото съзнанието ми е закачено и горе, и долу. Светозар изважда астрологичната карта и проверява. Историята с отравянето и със секиратаго има астрологически с аспекти обозначено в неговия хороскоп. А в другия с датата на Тодор Ковачев го няма. Аз още повече бях възбуден. Значи онези от нощес бяха прави. „Моля ти се напиши го и ще го публикувам!" И той го написа, но го написа много остро срещу Тодор Ковачев. А той не е виновен , не ме е излъгал. Цялата вина е обозначена на с . 978, точка 8.9,10,11,15,16.

9. Като студент имах приятел Веселин. Той имаше една приятелка състудентка, много хубава, от провинцията и живееше на общежитие. Той скъса с нея, тя го преживя много тежко и се отрови с хинин. Закараха я в Пирогов и едва я спасиха. При хининовото отразяне има за последствие повреждане на очния нерв и ретината. И тя не виждаше нощно време. И затова не можа да си вземе държавния изпит. Ожени се, имаше две деца и аз лично като педиатър съм ходил да й лекувам децата, изпращан от „Бърза помощ". Минаха години и аз закарвам една отровена студентка с хинин в токсикологичния кабинет в Пирогов. Изведнъж виждам, че в кабинета като дежурен лекар е същата моя състудентка. Изненадах се. Беше си взела държавните изпити и беше станала токсиколожка. „Защо тази специалност?" - „Тук спасиха живота ми и аз имам задължения към тази специалност." - „Как си? Виждаш ли нощно време?" - „Не, не виждам. Виждам само на дневна светлина. Все едно кокоша слепота." Разделихме се, като аз предадох отровилата се с хинин студентка. Спомних си, че тогава като студент, бяха направили комсомолско събрание, разглеждаха тази любовна драма цели 6 часа. И аз се изказах, защитих истинската любов.

10. И спомних си за отравянето на Иван Антонов с хинин, заради несподелената си любов. Този случай лично ми го е разказвала Елена Андреева и аз съм го описал. Как е оживял Иван Антонов тогава - един Господ знае. А за отравянето тогава по вестниците се упрекваха както Паша Теодорова, така и сестрите й, които са били всички госпожици. А Иван при тях е бил слуга. Вестниците са си задавали въпроса за коя от сестрите госпожици се е отровил. Бил е голям скандал за госпожиците.

11. И така припомних случая на Светозар с отравянето и с брадвата. И ги намерихме като аспекти в неговия хороскоп. А в другия ги нямаше тези аспекти. И изведнъж Светозар възкликва; „Виждате ли тук, в тоя хороскоп Асцендентьт е Лъв. Само при Асцендент Лъв можеш да бъдеш 11 пъти император на Китай." Казах му: „Моля ти се, напиши го, за да се знае."

12. Сега убедихте ли се, кой ръководи „Изгревът" от Невидимия свят?
За справка виж „Изгревът", том XIX, с. 981, в точка 10 ; том XVIII, с. 886, точка 35.


Вергилий Кръстев


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ