НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

1. ИЗПОЛЗУВАНЕ НА ЧУЖДА ЕНЕРГИЯ В ИМЕТО НА ХРИСТА

ТОМ 22
Алтернативен линк

    1. ИЗПОЛЗУВАНЕ НА ЧУЖДА ЕНЕРГИЯ В ИМЕТО НА ХРИСТА







ПРАВИЯТ ПЪТ. Беседа от Учителя , държана на 20 август 1919 г. -В: Беседи ,обяснения и упътвания от Учителя . Дадени на учениците от Всемирното Бяло  братство при срещата им в град Търново през лятото на  1919 г. София . [1919] . с. 59-60

„Във Вехтия Завет се казва: „И глупавият, като мълчи, минава за умен". Достатъчно е един човек да стои дълго време тихо, мирно, да не приказва, той ще набере вътре в себе си енергия, и ще я запази. Другите заобикват тази енергия в него и искат да я използуват; то е от обич не към душата му, а към енергията му. Казват си: „У този човек има добър подтик, може де се използува". Използуване в света може, но то не бива да става в едно такова братство, в християнството.

Хората се покваряват, понеже подплъзват душите си. В общества, дето има използуване, Христос и Неговото име служат само като уловка, докато използуват човека; после отхвърлят и Христа и човека. Това не се търпи от законите на Бялото Братство. Всеки , който озлоби, изневери , изнуди своя брат се изключва от това братство веднага и не го приемат, докато в него не стане коренен преврат, докато той не дойде до пълно разкаяние.

Законите на Бялото Братство са безпощадни . Престъпиш ли един, последствията са много жестоки. В света тези закони действуват и отнемат всичко спечелено незаконно. Когато хората се решат да изпълняват тези закони, техните работи веднага се изменят към добро. Когато българите напуснаха солунския фронт и казаха: „Не искаме да се бием", Господ веднага изля благословението си - настана голямо плодородие, когато пък, до като се биеха още, нямаше такова. Във Франция, в Англия сега има голяма суша, понеже законите, за които ви говорих, не одобряват техните действия. Щом воювате, плодородие няма да имате. Сила ще имате, контрибуции ще налагате, но хляб няма да имате."


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ