НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

27. Лоши времена

(В. «Братство», бр. 291 (10), 5.IV. 1942 г., стр. 3) ТОМ 20
Алтернативен линк

27. ЛОШИ ВРЕМЕНА


(В. «Братство», бр. (10) 291, 5.IV.1942 г., стр. 3)


Често ще чуете от мнозина днес да казват, че настанали лоши времена-. А кои са добрите?

Времето, в което можеш да работиш, не е лошо. Времето, в което може да помагаш повече, отколкото по-рано, не е лошо. Тъмнотата на нощта прави толкова по-значителна светлинката на твоята малка свещица! Пални я тогава, вдигни я високо и свети и на себе си, и на другите!

Нищо от това, че болестите са много. Лекарствата, които ти знаеш, ще помогнат на мнозина.

Нищо от това, че хамбарите се изпразват и хлябът намалява. Тъкмо сега имаш тъй много случаи да споделиш малкото, което имаш и толкова по-добре ще бъде оценена твоята помощ!

И не се страхувай, че ще се свърши. Който пълни изворите, той пълни и щедрите ръце, за да не оскудяват. Следният ден си носи своето зло, но и своето добро и изобилие.

Сега са тъкмо дните, в които всеки ще разбере и почувствува промисъла

Божий край себе си.

Сега са най-сгодните дни, в които обичта ни към другите може да се прояви най-естествено, най-безобидно, най-навременно и да бъде оценена най-високо.

Та лоши ли са тия времена?

Тъкмо това са дните, в които всеки, който познава Божественото като една реалност, ще почувства помощта на небето още по-близо до земята.

Добри са тия лоши времена, ако ние сме будни да използуваме всички възможности, които се срещат сега на всяка крачка, да бъдем полезни на другите с всичко, което можем.

Какво по-хубаво от сегашното време, за да се проявят малките услуги, които в друго време едва ли биха били нужни някому?

Палнете свещиците, за да светнат на загубилите пътя си.

Да отворим кесиите и хамбарите си приятел в нужда се познава!
  

  Любомир, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДАНАГОРЕ