НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

8. ИНГРЕСИИ НА СЛЪНЦЕТО В КАРДИНАЛНИТЕ ЗНАЦИ

ТОМ 19
Алтернативен линк


8. ИНГРЕСИИ НА СЛЪНЦЕТО В КАРДИНАЛНИТЕ ЗНАЦИ


Небесните карти на сезоните и досега се съставят според навлизането на Слънцето в кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни и Козирог). Обикновено за дата на годишния хороскоп се взима влизането на Слънцето в Овен.

Древните твърдели, че за да се състави небесна карта на една страна за дадена година, трябва да се вземе предвид изгряващият знак - асцендентът, когато Слънцето се намира в 0° в Овен. Ако това е неподвижен знак (Телец, Лъв, Скорпион или Водолей), картата е валидна за събитията през цяла една година. Ако е подвижен знак (Близнаци, Дева, Стрелец или Риби), картата важи за 6 месеца. Следователно, за да се състави небесна карта за следващите 6 месеца, трябва да се вземе


предвид ингресията на Слънцето във Везни. Ако изгряващият знак е кардинален (Овен, Рак, Везни или Козирог), картата важи за 3 месеца. Това означава, че трябва да се вземат предвид небесните карти за лятото, есента и зимата.

Според астросоциологията, годината е брънка от голямата историческа верига, която бележи етапите в историята на народите. Тази брънка има своите пулсации и своите амплитуди. Тя е потопена в по-мощни астрономически фактори. Това са планетните цикли, прецесията, която се изразява чрез зодиакалните знаци.

Според Учителя годината има 3 етапа:

физически;

духовен

и метапсихичен.

Физическата година започва на 1 януари, духовната година започва, когато слънцето влезе в Овен. а метапсихичната година започва на 19 август. Тази дата е важна, защото на този ден Бяпото Братство прави годишната си равносметка. Според Учителя трябва да се съставя небесна карта на тези 3 фази. Тези фази не са статични. Това са полета на електромагнитни сили, в които се проектират енергиите на интелигентни същества, и които са неразделна част от природата.

Във връзка с това Учителят подчертава: „В природата има цялости, които проникват всичко със светлината си. Има много Видове лъчи. Чрез тези лъчи, тези същества се проявяват. Когато гледаме звездите, ние влизаме в контакт с тези същества, с Вечността, с един свят на хармония, а също и с мислите на тези висши същества, населяващи звездите”.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ