НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

7. ЛУННИ И СЛЪНЧЕВИ ЗАТЪМНЕНИЯ

ТОМ 19
Алтернативен линк

7. ЛУННИ И СЛЪНЧЕВИ ЗАТЪМНЕНИЯ


Лунните и слънчевите затъмнения имат важно значение в небесните карти не само на индивидите, но и в тези на обществата и народите. Тези явления са били тълкувани още от най- дълбока древност. Статистическите данни показват, че лунните и слънчеви затъмнения влияят не само върху местата, откъдето се виждат, но и върху страната, която се намира под знака, в който става съответното затъмнение. Тези затъмнения дават отражение не само върху обществения живот, върху реколтата, върху климата на страната, но влияят силно и на земетресенията, които е възможно да станат в дадена страна.

Ключовете, които се използват, за да се опознае влиянието на затъмненията, са следните:

При слънчевите затъмнения трябва да се вземе под внимание броят на часовете, през които трае затъмнението. Този брой е равен на броя на годините, през които ще се проявява влиянието на слънчевото затъмнение, като се брои от момента на започване на затъмнението.

При лунните затъмнения се пресмята по същия начин, с тази разлика, че броят на часовете, през които трае затъмнението, ни дава броя на месеците, през които ще се проявява влиянието на затъмнението.

Слънчевите затъмнения влияят върху висшите политически и културни фактори в страната. Лунните затъмнения се отнасят до живота на народа, до обществата като колективни единици. Последиците от затъмненията са тясно свързани с природата на знака, в който стават.

Огнените знаци се отнасят най-вече до живота на важните политически Фигури, Масите се бунтуват срещу силните на деня. Има благоприятни условия за избухване на пожари и епидемии, застрашена е реколтата.

Затъмненията [в земни знаци] предизвикват бури, циклони, болести и недостиг на хранителни продукти.

Затъмненията във водни знаци се отразяват най-вече върху средните класи. Смъртността се увеличава. Измират птиците, които имат афинитет към водата и към рибата.

Затъмненията във въздушни знаци засягат реколтата, особено зърнените култури. Мините са застрашени. Има условия за земетресения и вулканични изригвания. Трябва да се обърне особено внимание на растението, което се намира в знака, в който става затъмнението. От неговата природа зависи повече или по-малко злотворното влияние на затъмнението.

Има много правила за тълкуване на затъмненията. Тези правила датират от древността и от Средновековието. Птоломей например твърди, че ако затъмнението става на изток, влиянието му се проявява бързо; ако става в средата на небето, влиянието му се проявява с известно закъснение; ако затъмнението е на запад, влиянието му може да се прояви със закъснение.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ