НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

„СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ КЪМ УЧЕНИКА”

„Изгревът”, том XIV, с. 336 ÷ 338 ТОМ 18
Алтернативен линк

„СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ КЪМ УЧЕНИКА”



„Изгревът”, том XIV, с. 336 ÷ 338




БОЖЕСТВЕНИЯТ СВЯТ

Божественият свят е най-красивият.

Хората не могат да си представят тази красота. Съществата, които живеят там, са красиви, умни, учени и щастливи - най-просветените същества. И на вас не остава нищо друго, освен да влезете в този свят. Вън от Този свят щастие не съществува.

2215

ЗВЕЗДИТЕ


Всяка звезда е жилище на разумни същества, които изпращат своите светли мисли по цялата Вселена. За тях Земята представлява предметно учение. Понеже Разумните същества влизат в система, създадена от Първата Причина, затова Те мислят за всичко, за което и тя мисли.

2218

СЪЗНАНИЕТО


Единственото  нещо,  което  човек  запазва  след  смъртта  си,  това  е неговото съзнание.

2219

ОНЗИ СВЯТ


Къде е онзи свят? - Не е много далеч. Разстоянието от този до Онзи свят е един ден път. Колкото време минава от изгряването до залязването на Слънцето., толкова време ще употребите да отидете до Небето, до Рая, т. е. до Онзи свят.

Как трябва да се разбира това - в буквалния или в преносния смисъл? Това може да се разбере в буквален, в преносен и в идеен смисъл.

Ако го разберете в буквален смисъл, ще намерите на Земята онази Школа, която е клон от Небесната Школа.

Ако го разберете в преносен смисъл, ще се пренесете в една област, в едно поле над Земята, гдете ще влезете в друга Школа, също тъй клон от Божествената. Там ще изучавате по-високи неща от земните.

Това ви се вижда чудно, отвлечено, защото мислите, че пространството над Земята е празно. Не, цялото пространство е населено със същества с по- висока култура от нашата. Цели царства ни заобикалят. Ако речете да тръгнете от Земята за Онзи свят, ще ви спрат на много места, ще ви спират пред всяко царство, ще ви искат свободен билет, паспорт, както правят на Земята. За да имате ясна представа за този свят трябва да се научите да излизате от тялото си, да посещавате тия светове - ще отивате и ще ги разгледате и ще се върнете пак в тялото си. Тогава няма да се страхувате от онова, което днес ви плаши. Колкото и да се страхувате, Ангелът на смъртта ще дойде, ще ви вземе и ще ви занесе на оня свят. На младини или на старини, ангелът ще дойде, няма да ви отмине.

Докато сте на Земята, вие трябва да работите, да изпълнявате онова, за което сте дошли, да не ви вземат предивременно и неподготвени.

От всички се иска работа: Да свършите онова, за което сте дошли.

Тогава като ви се заговори за Онзи свят, да не се страхувате. Вие няма да умрете, но ще възкръснете. Който е възкръснал, той не знае вече какво
нещо е смъртта.

Учителят Дънов казва:


„Човек трябва да живее на Земята 120 години, за да

премине по 10 години във всеки зодиакален знак”











И книгата за Астрологията в школата на Всемирното Велико Бяло Братство от поредицата „Изгревът”, том XVIII издаваме в тираж 1200 екземпляра - по 100 броя за всеки зодиакален знак. печат: СД Симолини' 94 - София


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ