НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

13. ЧУВСТВИТЕЛНИ ГРАДУСИ В ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ

Иван Антонов ТОМ 18
Алтернативен линк

13. ЧУВСТВИТЕЛНИ ГРАДУСИ В ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ



В главните или кардинални знаци ОВЕН, РАК, ВЕЗНИ и КОЗИРОГ чувствителни градуси са: 0°, 13° и 26°.

В НЕПОДВИЖНИТЕ знаци ТЕЛЕЦ, ЛЪВ, СКОРПИОН и ВОДОЛЕЙ чувствителни градуси са: 9° и 21°.

В ПОДВИЖНИТЕ знаци БЛИЗНАЦИ, ДЕВА, СТРЕЛЕЦ и РИБИ чувствителни градуси са: 4° и 17°.

Когато светилата се намират точно на чувствителните градуси, те въздействат с особена сила и влиянието им е хармонично или дисхармонично, в зависимост от това какво е естеството на светилата и дали те образуват хармонични или дисхармонични съчетания с други светила. Когато светилата се намират в интервал до 2° от чувствителните, те действат с по-голяма сила от обикновената, но по-късо, отколкото когато са точно върху съответния чувствителен градус.



Публикувано изображение


Връзките на човешкия дух, душа, ум, сърце и тяло с Божествените принципи на

Любовта, Мъдростта, Истината, Правдата и Доброто чрез светлината на Слънчевата система




Светилата, които са включени в орбитата на Земята, а именно: СЛЪНЦЕ, МЕРКУРИЙ и ВЕНЕРА може да уподобиме на семепроизводителни, т. е., които дават семена за всички видове щастие на човешкия живот.

Светилата, които включват в себе си орбитата на Земята, а именно: МАРС, ЮПИТЕР, САТУРН, УРАН, НЕПТУН и ПЛУТОН можем да уподобим на градини, на полета, на различни природни условия, при които могат да се сеят, да растат и да дават плодове всички видове семена на човешкото щастие.

Понеже ЛУНАТА е единственото светило, което ту влиза в орбитата на Земята, ту излиза извън орбитата на Земята в своите движения, то, затова тя е единствената, която може да взема от семената, които са вътре в човека, произлизащи от Слънце, Меркурий и Венера и да ги посява извън човека в природата, както и в другите същества.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ