НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

3. По колелото на зодиака

ГЕОРГИ ТОМАЛЕВСКИ ТОМ 18
Алтернативен линк

3. По колелото на зодиака


Житно зърно, Г. XV (1941), кн. 3, с. 104
ОВЕН


Една пееща стрела нарани небето на изток, и оттам надникна денят.

Слънцето тръгна по колелото на зодиака, за да извърши отново чудото на своя път, за да се затвори още един извитък по спиралата на вечното време.

Aries - тайна на всяко начало, велико пробуждане на света, предвечен ден на дните, когато започна разгъването на световната тайна, ключ на мъдростите и глава на вечния закон.

Aries - в твоите трепетни дни се събужда пролетта на земята, и прелетните птици идат с викове в долините, където още лежат неразтопените преспи на дълга зима.

Слънцето е вече родено из утробата на предвечното битие. Огнените коне са запрегнати и пътят е очертан. Ще полети колесницата и ще запеят четирите времена на годината.

Денят е разделен от нощта с мярката на правдата; светлината е разделена от тъмнината със синора на словото; животът е отделен от смъртта с меча на духа!

Ще тръгне Слънцето, ще поеме своя път, ще запеят небесата, и на земята ще цъфнат първите бели цветове. Един кос ще кацне на клончето и ще извика възторжено към лазура на чистото небе. Децата ще се пробудят в утрото, и в лъчите, нахлули в стаята им, ще танцува радостта на новия ден.

В обич се роди светът, с мъдрост начена той първите си стъпки, в истина ще се облече вселената.

С пролет ще почне кръгът на времето, с пролет ще се затвори той, за да започне нова пролет.

Aries - главата на великия кръг, глава на всеки почин, начало и край, миг в безкрая на живота, към който се връща лъчезарното огнено сърце, за да започне все новото начало!Стрелец, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДАНАГОРЕ