НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

79. Описаната и вписаната окръжност към квадрата

III. тетрадка. I. Из разговорите с нашия любим Учител. Ана Шишкова ТОМ 17
Алтернативен линк

79. Описаната и вписаната окръжност към квадрата


Разговор с Учителя в сряда след гимнастика.


Публикувано изображение


Учителят говори върху чертежите (фиг. 11):


Квадратурата на квадрата в окръжността е по-малка от квадратурата вън от кръга. Та, винаги Любовта е по-голяма от Обичта. Човек трябва да е искрен: колкото товар може да вдигне - толкова; не казвай повече. Ние сме завързани с конци. Изкушението е по два начина. Пияницата казва: „Винцето е полезно." Да казва: „Водата е необходима."  Човек да изпитва не­щата и отвътре, и отвън.  Водата и отвътре е полезна. Божественото казва: Няма по-хубаво питие от първоначалната вода. По­срещне ни някой, нагости ни - приятел ни е. Не ни посрещне и не ни нагости - мис­лим, че не ни е приятел. Да влизаме в положението на всичките хора, да съзна­ем, че всичките хора страдат и може да е болен. Всеки си има свои страдания.


Природата е много строга; най-голямото наказание оставя за най-пос­ле - изгризването.


Не харесваш хората и като заминеш, никого не виждаш. Седиш 45 години и се затъжиш за хората. Пожелаеш да си при тях, да дойдете пак при тях.


Всичките ни съмнения не са наши, чужда мисъл е дошла. Да си отхраниш мисълта! Като болшевик се роди в Германия, отгледва се в Русия. Евреите не го отхраниха и го дадоха други да го отхранят. Евреите са тормозени два пъти повече, отколкото ако бяха го приели. Нас ни е страх какво ще кажат.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ