НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

XVI. СПИРИТИЗЪМ, МЕДИУМИЗЪМ И ПРОВОДНИЦИ - СЛУГИТЕ НА ДУХЪТ НА ЗАБЛУЖДЕНИЕТО

ВЕРГИЛИЙ КРЪСТЕВ ТОМ 15
Алтернативен линк

XVI. СПИРИТИЗЪМ, МЕДИУМИЗЪМ И ПРОВОДНИЦИ -


СЛУГИТЕ НА ДУХЪТ НА ЗАБЛУЖДЕНИЕТО


1. Всичко онова, което е била по времето на Мойсея, описано в Старият Завет, като етапи на човечеството чрез Израел, се повтаря и по времето на Христа. Освен това, това са същите преродени личности и човешки духове. Други не могат да дойдат, защото нямат познание и качества. Идват и едните и другите - едните да създават, другите да рушат. Те вървят заедно от памтивека.

2. По времето на Учителя Дънов за трети път се възстановяват същите събития от същите преродени личности и човешки духове от памти века. Затова Учителя Дънов веднъж се обръща към аудиторията си и казва: „Щом моето Учение победи у вас, моите врагове от памтивека, то ние ще победим". Разказали сме много такива случки и събития, за потвърждение на горното, че около Учителя са неговите врагове от време „оно". Те не случайно са изпратени при него.

3. Още от самото начало, когато Учителя Дънов започва своята деятелност от 1900-1922 г. се явяват веднага представителите на двете ложи при него и започват борба помежду си. Много пъти той е недоволен от техните караници и го е казвал, стенографите са го записали и то е отпечатано. Но то не е разбрано от читателите, защото не познават епохата и не знаят, че в Школата на Учителя присъствуват и двете ложи - Бялата и Черната ложи.Не могат да го допуснат в ума си.

4. Едно от наи-големите отклонения е било спиритизма с неговите разновидности, с пишещи и говорящи медиуми. Много такива случаи са описани в „Изгревът" и мнозина са изгорели психически или са си заминали преждевременно от този свят. Учителят Дънов отначало ги е превеждал през тази опасна зона, давал е съвети, но никои не го е слушал. После е забранил да се занимават със спиритизъм, но никои не го е слушал. (Виж „Изгревът" том VI, стр. 703 под N 3). Във всички братски кръжоци по провинцията и в София, че даже и на Изгрева са се занимавали със спиритизъм. Дори на Изгрева на 40-50 м. от Салона, където е живял Учителя са говорили медиуми, имало е пишещи медиуми и какви ли не щуротии. Но за тях не са щуротии, защото те са били отклонени. Първо ги обсебват психически чрез внушение, после ги обсебват като в тях влизат други същества и ги отклоняват. Как става това ли? Вие имате кола, влизате в колата и я карате. А може крадец да влезне в нея и да открадне. Ето това е механизмът на обсебването от нисши духове.

5. Особено активна е била групата в Пловдив около Михаил Стоицев. Там е имало някаква жена, която е била медиум и чрез ръката й, а и говоримо са идвали онези от горе т.н. „Логоси" и са говорили. Смятали са ги, че са представители на най-висш Порядък на напреднали същества. Наричали са се Логоси. Стотици тетрадки са изписвали на ръка, преписвали са ги на пишеща машина и са ги разпространявали между последователите на Учителя Дънов. Забележете, че ги разпространяват между тях с цел да ги отклонят от Словото Му. Вместо да преписват Словото на Учителя и да го разпространяват те преписват онова, което са казали Логосите. Аз притежавам една-две папки с техните проповеди. В тях няма нито Дух, нито Силата наДуха от Словото наУчителя Дънов. Но има другия Дух, Духът на Заблужеднието, които ги отклонява. От другите градове, започват да правят същото, да викат духовете на сеанси, за да им се явят Логосите ида записват. Ето това е отклонение, което е било от 1900-1922 и от 1922-1944 г. по времето на Учителя. Мнозина пъти той е изказвал недоволството си, карал им се е, забранявал им е - но кой да слуша. Няма кои да слуша. И всички без изключение заплащат жестоко. А как? Първо се отклоняват от пътя на ученика. Второ психически се разтропват понеже ги обсебват духовете. Трето - физическото им здраве се разстройва и те почват да боледуват. Четвърто - мнозина си заминават от този свят. Всички тези случаи са описани в „Изгревът". Но тук сега се повтаря същото както по времето на Учителя - тогава е нямало кои да слуша и да изпълнява, а сега няма кой да чете „Изгревът" и също да изпълнява. Повторението е също майка и на незнанието, а не само на знанието, както са ни учили в училището едно време.

6. От 1945 до 1990 г. се повтарят същите отклонения чрез спиритизма и пишещите, говорящи медиуми. А те хитруват - сега вече не се наричат спиритисти или медиуми, а се наричат, че са проводници на светли, възвишени същества от висши йерархии. А народът има една поговорка: „Не по шия, а по врат". А шия и врат са синоними и е едно и също. Та сега според тях имаме работа с проводници, с пряка космическа връзка, а не с медиумизъм. Големи хитреци са.

Един типичен пример е с Милка Переклиева, която още през 1951-1966 г., като пишещ медиум, записва онова, което получава от Невидимя свят. Твърди, че това са уроци от Учителя Дънов след неговото заминаване и че той и се явява само на нея и и диктува. Преписват ги на пишеща машина и ги разпространяват между последователите на Учителя Дънов. Аз приитежавам нейни две копия като архив. След 1990 г., след като пристигна от чужбина Димитър Костов, той ги издаде и ги разпространяваше като ги подаряваше. Всеки, който е създал в себе си контакт вътрешен със Словото на Учителя Дънов, щом хвърли един поглед и прочете два-три реда, ще види, че това е празнословие и е лъжа. Голямата лъжа на отклонението. (Виж „Изгревът" том IV, стр. 639-641 под N 20). И престъпление към Словото му.

7. Голямата лъжа на отклонението след заминаването на Учителя Дънов започва с явяването на различни ясновидци, пророци, медиуми, проводници на „чисти духове" и заявяват, че чрез тях говори Учителя Дънов. Една голяма лъжа и заблуждение. И понеже последователите на Учителя Дънов по времето на Школата му са били отклонени веднъж то те ги посещават. А последователите на Учителя Дънов ги приемат и ги слушат. Не четат Словото наУчителя, а слушат ясновидеца. И тези ясновидци всички без изключение се провалиха, но преди това си изпълниха задачата поставени от Духът на Заблуждението - да отклоняват. Аз заварих тези хора. Има ги и сега след 1990 г., ще ги има и утре. Щом го има Словото на Учителя Дънов, което е Словото на Живия Бог, защото е Слово на Духът Христов, ще се яви непременно и Духът на Антихриста и чрез неговите слуги ще пропее като петел и то така, та ще проглуши всичко и навсякъде. Където е петела явява се кокошката да снася яйца.

8. Друг такъв голям представител е Григор Кьосев /Гришата/. Той е от групата на Крум Въжаров. (Виж „Изгревът" том XI, стр. 822-824 под N 12). И предателството е едно и също от вчера днес и утре, защото се движи от Духът на Заблуждението. (Виж „Изгревът" том XI, стр. 824-825 подточка 13,14 и 15).

Неговата дейност е строго подчинена на онзи, който го ръководи. Той създава нови думи на Паневритмията и днес младите и тези на неговата възраст играят Паневритмия и я пеят. Едните пеят текста от времето на Учителя, а другите привърженици на Гришата пеят неговия текст. Е, какво ще кажете за Паневритмията и за неините Принципи? За тях виж в „Изгревът" том XIII, стр. 810-812. Играят уж една Паневритмия, а пеят два различни текста по нея. Хармония ли очаквате?

Другата дейност е, че започна да привлича младежите от последователите на Учителя да им проповядва и да им пуска на магнетофонен запис - касети какво чрез него говори един Висш Дух - Елма. Записваше десетки касети, върви от град на град, търси последователи на Учителя и ги примамва, че това е било сега най- новата Истина, а всичко друго е било остаряло и си е минало времето. И понеже невежеството и незнанието е голяма Сила и тя помага за отклонението. Така отклонява младите. Оплакваше се Павлина Даскалова, че Гришата отишъл в Търново и е разбил нейната група и е привлякъл и откраднал от нея младежите с неговото слово. Тя го запитва: „Това, което говориш и си записал, това на кого е? На Учителя Дънов или на друг?" И понеже е хитър и при това много умен, знае, че всеки ще познае, че това не е Слово на Учителя Дънов, то той признава, че не е на Учителя Дънов, а на висш Дух и Логос. Хубаво. Това е хубаво, но защо не отиде на друго място, да отиде в света и там да проповядва, а не да търси последователи на Учителя и да ги краде и отклонява. Това е кражба по всички правила. За нея говори и Христа, как крадецът влиза, прескача оградата на кошарата и краде и одушва овцете. (Виж Ев. Йоана, гл. 10, ст. 1-21). Тук той прави същото, прескача през оградата и краде от последователите наУчителя. Така създава свои групи в цялата страна.

Третата му дейност е, че всичко това записва, прехвърля на машинописен текст и го разпространява да се чете по последователите на Учителя по цялата страна. Прехвърлят го и в чужбина. Такова едно копие попада във Франция при Величка Няголова, тя го преглежда, възмущава се и пише писма до мен с цел да го публикуваме още през 1998 г. в VIII том на „Изгревът". Но аз го оставих за по-късно, защото не му бе дошло времето. А това време сега дойде.

Четвъртата му дейност е на 7-те Рилски езера на Рила. Те си опъват палатките отделно. Другите на Молитвения връх четат Словото на Учителя Дънов, той си чете неговите работи на своите привърженици. Отиват да играят Паневритмия - едни пеят думите на Олга Славчева за Паневритмията (Виж „Изгревът" том I, стр. 210-213), а хората на Гришата пеят неговия текст. Така се създава умишлено, целенасочена дисхармония на всички играещи Паневритмия на Рила и при всички летуващи там. Как е възможно всичко това? Възможно е, когато представителите на Черната ложа според Учителя Дънов са 75%, а от Бялата ложа са 25%. А тези от 25% не четат, нямат познания, отклонени са и отхвърлят „Изгревът". Затова ще си заплатят чрез отклонението и чрез загуба на времето си. Ще се загубят, ще се провалят, че са родени като българи, за да бъдат последователи на Учителя Дънов. Но накрая на живота си, ще видят и ще се убедят, че умишлено са отклонени.

9. През 2001 г., когато пристигна от Париж Величка Стойчева ми донесе две големи папки. Едната папка беше машинописен текст на пилюр изданието на Лалка Кръстева на „Свещените думи на Учителя" и по-късно издадено от Мария Митовска. За цялата тази история виж „Изгревът" том XIV, стр. 774-781. Но аз успях да издам оригиналите на „Свещените думи" в „Изгревът" том XIV. Но какво направи Духът на Заблуждението с този том, то това ще опишем подробно по-нататък.

Другата папка, която донесе бе с писанието на Гришата т.е. на Григор Кьосев. Забележете, че той никъде не пише своето име. А защо ли? Защото крадецът, който прескача през оградата за да краде овцете, си крие името. Но крадецът е винаги един и същий. Разпространява ги като са извадени на ксерокс- копия и съдържа 279 стр. И само на доверени лица - наужким.

10. Когато дойде времето да се публикува писмото на Величка Няголова за този колосален труд на Гришата /Григор Кьосев/ тогава четейки нейното писмо, прехвърлих този обемист текст. Какво е моето впечатление:

а) много е трудолюбив и плодовид е Духът на Заблуждението - той ражда лъжци, крадци и разбойници. Те работят с голяма сила, с усърдие и постоянство.

б)  онова, което е написано е дикутвано от един и същ дух - Духът на Заблуждението, които диктува от времето на Мойсея, Христа и по времето на Учителя. Ще го намерите в Стария Завет, ще го намерите в посланията на апостол Павел, той говори там за него и за отклонението на първите христиани. Това ще го намерите и в протоколите на разни спиритисти, медиуми, проводници по времето на Учителя Дънов в редовете на неговите последователи. Той присъствува винаги още от самото начало на света. Много е плодовит с последователи.

в) идеологически той е същото, което им се говори на групата в Пловдив от т.н. Логоси, и е записано в стотици тетрадки. То е същото, което ще се говори на французите от Михаил Иванов и е записано в неговите многобройни трудове. То е същото, което е писала Милка Переклиева. То е същото, което е говорил и писал от ръката на Гришата. Един е източникът. Това е Духът на Заблуждението.

г) забележете, че винаги е едно и също от памтивека досега. Те влизат през оградата на кошарата и крадат овцете на овчаря т.е. на Учителя. Не отиват в други кошари, а там където са последователите на Учителя, подлъгват ги с едно твърдение, че Словото на Бога и на Учителя вечно тече и трябва да се намери човек, който да го поеме и да го изкаже чрез думи и чрез писмо. Ето това е механизма. Така прави и Гришата. Много е просто за обяснение и за възприемане. Не са случайни. Имат знания как да го направят. Значи тече от небето и те са проводници.

11. Онзи, който е запознат с поредицата „Изгревът" от том I - XV и е прочел десетки такива истории за ясновидци, проводници и медиуми, ще разберат веднага, че това е поредната лъжа. А онзи, който познавата Историята на Братството чрез „Изгревът" може веднага да провери, че написаното чрез Гришата е лъжа. А който чете Словото на Учителя и познава чрез това Слово Духът на Истината, веднага ще види, че това, което е написано чрез ръката на Гришата е работа на Духът на Заблуждението. Няма грешка! Веднага се вижда лъжата.

12. А за доказателство за това, което написах ще ви цитирам много опитности от „Изгревът" за да видите, че това е било по времето на Учителя, след Учителя и това ще го има и в бъдеще. Отива един приятел от Благоевград при Борис Николов занася му труда Гришата и го пита какво му е мнението. Борис му казва: „Това не е от Учителя. Това е Гриша. Гришовци винаги ги е имало и винаги ще ги има." Този приятел се казваше Александър Костадинов, макар че научава една истина, но той по-късно е подлъган от сътрудниците на Гришата и той е изкарвал стотици, хиляди страници от неговия трудна ксерокс. Онзи му е казвал: „Това е истината." И му повярвал. Не вярва на Борис Николов, а вярва на друг, който е вълк предрешил се в овча кожа и влезнал в кошарата да краде. Е все пак днес този приятел по някаква случайност успя да се откъсне от зъбите на вълка и сега е свободен. Дано остане такъв.

А сега прочетете от „Изгревът" цитираните страници и ще се убедите, че всичко, което написах е истина.

„Изгревът" том I стр. 242-245; 295 - 310; 455-459; 507-510


„Изгревът" том II, стр. 274 -280; 350-351


„Изгревът" том III, стр. 4-5; 6-7; 17-19; 49-50


„Изгревът" том IV, стр. 156-157; 161-162


„Изгревът" том V, стр. 729-735


„Изгревът" том VI, стр. 494-498; 737-742


„Изгревът" том VII, стр. 92-98; 190-194; 403-404; 592-593


„Изгревът" том VIII, стр. 500-502; 520; 525-526


„Изгревът" том IX, стр. 125-128; 453-457; 465-467

„Изгревът" том Х, стр. 11,12-13; 134; 285-286; 493-494; 632-633; 708-710; 731-736

Прочетохте ли тези страници? Видяхте ли, разбрахте ли кой носи лъжата и за какво я разказва насам-натам. Лъжата е необходима за Пътя на отклонението. Без лъжата този път остава скрит. А с лъжата той се открива, човек тръгва по него и спиране няма. Той продължава докрая на живота на отклонилия се человек.

А сега ви представям писмото на Величка Няголова за онзи, който създава и носи лъжата.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ