НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

6. ВЪЗБРАНАТА - Димитър Костов

Димитър Костов ТОМ 13
Алтернативен линк

6. ВЪЗБРАНАТА   


Димитър Костов


Той имал една позната на име Милка, но не Периклиева. Тя била много млада и искала да се ожени за него. Тогава той бил 30-годишен и й казал, че това не е правилно, защото тя е много млада за него.


По-късно тя се омъжила, имала и деца и като се срещнали веднъж, тя пожелала той да й работи зъбите. По същото време Николай Шиваров, който имал брат инженер и бил заминал за СССР, не се обаждал дълго време. Николай се безпокоял за брат си и бил помолил да попитат Учителя дали е жив брат му и защо не се обажда. Като запитали Учителя, Учителят мълчал и нищо не отговорил. Втори път Николай отново помолил да попитат Учителя да каже нещо за брат му, който е в СССР. Тогава Учителят отговорил, че брат му е там, където е шест месеца нощ и шест месеца ден, но че ще си дойде в България. Тук всички го забравили. А там имал възбрана да се завърне.


А в това време Димитър Костов нали работил зъбите на въпросната Милка, й разправил случая за брата на Николай Шиваров и че нищо не се знае за инженера Шиваров. А Милка била от ЦК на БКП и запитала как се казва точно името му. Той й казал името. А Милка отишла направо при Георги Димитров и след известно време въпросният инженер се завърнал в България, обаче никому нищо не говорел къде е бил и защо е бил там, където е шест месеца ден и шест месеца нощ. Точно както бил казал Учителят. Мълчал от страх. Тук имал възбрана.


Димитър Костов от 13-годишен познава Учителя. Майка му го завела на ул. „Опълченска" 66. Още като Го видял за пръв път, Димитър Костов си казал, че това не е човек, а Бог. Но като видял, че Учителят отива в тоалетна, се бил разочаровал. „Може ли Бог да ходи в клозет? Не може!" Имал вътрешна възбрана да не го възприема като Учител.


С Ерна се бил видял случайно в Париж, а се оказало, че живеят съвсем наблизо, почти „ви за ви". После тя отишла в Америка и го поканила да отиде при нея за шест месеца. Така той работил там 5 години, през което време внасял минимални вноски за пенсия. Сега получава социална пенсия от Америка, с която спокойно си живее в България. Ако бил внасял повече, щял да има по- висока пенсия. Сега възбраната се е вдигнала. Живее си спокойно старините. И вярва, че има един Бог и един Учител. И едно Слово на Бога!


Записала: Марийка Марашлиева.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ