НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

171. НАПОЛЕОН БОНАПАРТ

Борис Николов ТОМ 2
Алтернативен линк

171. НАПОЛЕОН БОНАПАРТ



Моят рожден брат Николай Дойнов беше си наумил да напише една книга, в която да даде образи на гении на човечеството, които са имали съзидателна роля в историята на човечеството. Като противовес на тези гении на Доброто бе решил да даде образи на онези, които са представители на Злото и разрушители на цели цивилизации. Значи Доброто се проявява чрез гениите на Доброто, а Злото се проявява чрез гениите на Злото. От ясно по-ясно. формулировката е направена и към всяка глава са включени представители от историята на няколко империи.

Така той беше сложил Наполеон Бонапарт в графата на Злите гении. Един ден на Изгрева Учителят го среща и го пита: „Ти как мислиш и какво мислиш за Наполеон? Той престъпник ли е, гений на Злото или е гений на Доброто?" Николай изправил глава: „Учителю, за мен Наполеон е най-големия престъпник на човечеството". И Му обяснил защо. А това което казал го има във всеки учебник по история и това е тезата на англичаните и германците от миналия век. Учителят добавил: „Напротив. Наполеон не е престъпник и не е гений на Злото. Наполеон е ученик на Бялото Братство и той бе изпратен в Европа за следните три задачи.

1. Имаше за задача да премахне феодализма в Европа, което той направи.

2. Имаше за задача да премахне светската власт на Папата в Рим, което успя.

3. Най-важната задача бе да направи. Европейски Щати и да обедини цяла Европа. Но в тази задача той не успя. Той направи грешка като тръгна на поход срещу Русия. Руският цар Николай не го признаваше и той искаше да го накара чрез война да му коленичи. А той не знаеше, че Наполеон и Николай горе в невидимия свят са от една йерархия и не могат да се подчиняват взаимно. Това беше неговата грешка и затова той бе наказан. Бяха му отнети условията и времето за обединение на Европа. Най-големият противник е Англия. В бъдеще ще трябва да се чакат условия и времето за обединение на Европа. И в бъдеще Франция ще бъде най-големия защитник за обединение на Европа, а Англия неин противник. Но накрая Европа ще се обедини."


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ