НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

28 - 8. ДУХЪТ НА ЗАБЛУЖДЕНИЕТО И ДУХЪТ НА ОПОРОЧЕНИЕТО В ДЕЯНИЯТА НА ЧЕЛОВЕЦИТЕ ЗЕМНИ

По следите на архива на Анина Бертоли - Вергилий Кръстев ТОМ 10
Алтернативен линк

8. ДУХЪТ НА ЗАБЛУЖДЕНИЕТО И ДУХЪТ НА


ОПОРОЧЕНИЕТО В ДЕЯНИЯТА НА ЧЕЛОВЕЦИТЕ ЗЕМНИ


I. Деянията на мозайкаджийската бригада на майстор Бертоли и майстор Борис.

1. Отклоняване на младежите, влезнали в Младежкия окултен клас и напускане на класа, за да правят комуни, като част от тях се разболяват и си заминават от този свят.

2. Друга част напускат факултетите, в които следват, някои завършват, но не си взимат дипломите и отказват да работят с тях, а стават мозайкаджии в бригадата на майстор Бертоли и майстор Борис.

3. През 1945 година, след заминаването на Учителя Дънов, на майстор Бертоли се осигуряват средства във Франция да издаде книгата „Учителят", но това не го прави. През това време тук на семейството му се осигурява седмична издръжка от мозайкаджийската бригада на Борис, на брой 100 човека.

4. Майстор Борис предава на майстор Бертоли едно цяло течение на машинописен текст неиздадени беседи и лекции на Учителя Дънов, да ги изнесат в Италия, с цел да се отпечати Словото му на френски и италиански езици.

5. По-късно този материал се прехвърля във Франция при Анина Бертоли, дъщеря на Бертоли и по професия шивачка. И пак с цел да се издават и превеждат на френски език. Това не става по известни описани вече причини в „Изгревът".

6. Всичко това се прави по линията на мозайкаджийската бригада, по професия мозайкаджии, едните решават, другите решават и накрая - нищо. Никакъв резултат. А защо? Има отговор. Ето го:

7. През 1972 година Борис Николов ме определи за негов приемник и ме посвети в тайната на този архив. Беше уведомена Анина Бертоли. След 1986 година се явих при Анина Бертоли, която бе дошла в София, разказах й всичко и тя обеща да ми го предаде. Дори написа собственоръчно на лист адреса на рождения си брат  Pietro Bertoli.

8. По-нататък аз предприех мерки, за да прибера целия архив в България чрез Величка Няголова, която живее във Франция. Но се явиха Сили, които противодействуват, та чак досега. Случаят е описан в „Изгревът", том VIII, стр. 559­562, 572-596 и том IX. стр. 791-797, дори има продължение и в том X.

9. Цялата тази верига, от 1945 до 1999 година преминава от майстор Борис чрез майстор Бертоли през шивачката Анина Бертоли, та се стигне до приятелките на Анина, които предават архива на семейство Гобо. Кой движи всичко това? Това е Духът на Заблуждението. Той е същият, който ръководи Михаил Иванов във Франция, майстор Борис тук и Бертоли, който е и тук, и там, и къде си още не знам.

10. Къде е цялата загадка? В тялото на Борис пребиваваха двама съквартиранти в една къща. Единият бе Борис Николов, който бе от Бялото братство, а другият бе майстор Борис, който бе от Черната ложа. Тази трагедия се разиграваше върху всички съвременници на Учителя Дънов. Единият - Борис Николов - решава едно, а другият на следващия ден - майстор Борис - отменя предишното решение. Събират се на съвещание и вземат решение. След два дни Борис прави точно обратното. Всички са изумени. Отиват при него и питат: „Защо променяш решението?" - „Така реших." И това е 45 години, от 1945 до 1992 година. Пълен провал. Единствено Мария Тодорова се опитваше да коригира нещата. Но след като си замина през 1976 година и оттогава, до 1992 година, всички объркани решения и действия бяха взимани от майстор Борис. Но никой не знаеше, че това не е Борис Николов! Никой!

11. Аз различавах двамата съквартиранти в едно и също тяло. Веднага щом го зърнех, знаех с кого имам работа. Единствено Мария Тодорова и аз знаехме за цялата трагедия. Тя се бореше да оправя белите, сторени от майстор Борис. И затова всички я мразеха заради него.

12. Обикновено от 10 срещи с него най-много 3-4 пъти съм срещал Борис Николов в тялото му, а другите 6-7 пъти бе майстор Борис. Беше невъзможно да се работи. Аз трябваше да стоя при тях, за да спася онова, което можеше да се спаси. Това ще го опиша подробно в един от следващите томове. Материалът е готов. Единствено когато му записвах спомените на магнетофонните записи, в тялото му бе истинският Борис, т.е. Борис Николов.


II. Кой е господарят и кой е слугата в мозайкаджийската бригада на майстор Борис


Още през 1972 година представих своя план на Борис Николов да се преснимат всички непечатани беседи на негативни филми, за да се съхранят за 100-200 години. Съгласи се. Направихме опит, като лично заснех една годишнина и дори му я прожектирах с прожекционен апарат на стената в стаята му, като опънахме един бял чаршаф. Хареса му. Трябваше да продължа. Но не се разбрахме. Той искаше да му предавам негативите и оригиналите и да ги препраща по своите незнайни канали, Аз не се съгласих. Казах му че аз съм приемникът и всичко остава у мен. Намеси се майстор Борис и той обърка всички. Аз не отстъпих пред майстор Борис. И досега!


След като бяха съхранени и запазени от многобройните обиски непечатаните беседи и лекции на Учителя Дънов, майстор Борис решава и ги предава на Лалка Кръстева да ги „опресни", т.е. само да ги препишат. Но тя започва да ги редактира и променя Словото. Случаят е вече описан. Тук е виновен майстор Борис за този провал. И никой друг!


Престъплението към Словото е извършено - то е редактирано, променено и преписано на пишуща машина в 4 екземпляра. Раздава се на 4 лица за съхранение. По някаква „случайност'' аз прибирам по 1 копие от преписа и съответния оригинал.


След като окончателно Борис Николов напуска тялото си, в него остана да живее майстор Борис. Всички наблюдаваха промяната, но не можеха да си я обяснят. Само аз знаех. Аз престанах да ходя при него, защото майстор Борис бе мой враг и враг на Словото на Учителя и на Братството. Никой не допускаше такова заключение, което аз съм давал още отпреди. Аз не мълчах!


След като едното копие е изнесено в чужбина и днес не може да се върне по вина на майстор Борис и майстор Бертоли, то се започва новото голямо предателство. Майстор Борис започва да организира издаването на промененото вече Слово на Учителя Дънов по негова вина чрез Лалка Кръстева.


Отива майстор Борис в град Бургас при Кральо Кралев и настоява да се основе издателство, което нарича „Сила и Живот", дава погрешна емблема - запалена свещ, поставена в равностранен триъгълник, което е знак на Черната ложа, на която принадлежи майстор Борис. Намират компютър чрез измама и чрез чужди пари и то от михайловистките групи в Англия и започват да печатат промененото Слово (виж „Изгревът", том IX, стр, 829-831),


Цялата верига, организирана и създадена от майстор Борис, се задействува. Тя започва от Лалка Кръстева, която е променила Словото на Учителя Дънов (виж „Изгревът", том IX, стр. 779-781). Преминава през Георги Петков от Габрово, който съхранява едното копие на променените беседи на Учителя Дънов, преминава се през Мария Кисова, която присвои дома на Борис, отива в Бургас при Кральо Кралев и чрез дъщеря му Милка Кралева започва да се отпечатва промененото Слово на Учителя Дънов.


Ето това реализира майстор Борис. Делата са налице. Всички имена от неговата верига са налице с факти и документи за деянията на Духа на Заблуждението, който е Господар на Черната ложа.


III. Какво направиха слугите на Черната ложа в лицето на мозайкаджийската бригада.

1. Откраднаха архива на Савка Керемидчиева от Витоша чрез Боян Златарев по внушение на Петър Филипов. Боян бе мозайкаджия от бригадата на майстор Борис, (виж „Изгревът", том III, стр. 109-115).

2. Откраднаха архива от „Резньовете" на Витоша. Това го направи Боян Златарев по нареждане на Петър Филипов и внушение на Лалка. Виж „Изгревът", том III, стр. 197-206. Петър Филипов бе мозайкаджия от бригадата на майстор Борис.

3. Лалка Кръстева, след като прибра 5-6 тефтерчета от архива на Савка, започва да ги преписва и да ги раздава на онези, които й даваха пари, с които да плащат за преписа на редактираните от нея беседи. Онези 19 000 лева, които се равняваха на 2 тристайни апартамента, бяха други пари, занесени чрез Нестор Илиев. Сега се даваха други пари. Ето. брат Стойчо Стойчев от Нова Загора ми изпраща една тетрадка, препис на Лалка от тефтерчетата на Савка. Но той е дал навремето 15 000 лева, което е била една много голяма сума. Такива преписи има и на други места. Лично аз притежавам няколко такива преписа. И какво става по- нататък? Според плана на мозайкаджийската бригада на майстор Борис, как се развиват събитията?

4. Ето, сега, през 1999 година излезна от печат една книга - „Дневникът на Учителя Беинса Дуно" (Петър Дънов) (с ISBN 954-9903-01-X) на издателство „Дар Логос", като в нея са написани текстовете от преписите на Лалка от откраднатите тефтерчета от архива на Савка. Там дори са поместени 7-те разговора на Духа, които бяха публикувани в „Изгревът", том II, на стр. 3-103 с разясненията от моя милост.

5. Според мен едва ли някой българин може да се ползва от тази книга, защото тя е отпечатана с лъжа и измама, ръководена от Духа на Заблуждението. А където е Духът на Опорочението. то Духът на Истината не присъствува. Там няма дух, защото там е Господар лъжата. Текстовете са заключени за човешкото съзнание от Духа на Истината, за да не бъдат опорочени. Хайде четете! Ще разберете ли нещо? Нищо няма да разберете. Лъжата при всички случаи е лъжа. Тя е една и съща.

6. Искате доказателства. На отпечатаната книжка има посвещение: „Посвещаваме това издание на Лалка Кръстева, събрала и съхранила Словото на Учителя."


Ами това е лъжа с хиляди крака и хиляди уста. Та нали Лалка ги открадна чрез Боян Златарев и Петър Филипов тези тефтерчета?


Нали тя промени Словото на Учителя чрез своята редакция? Днес 15 екипа, под мое ръководство, 2 години работят и те виждат много добре зачеркванията на думи и изречения на дешифрираните стенограми и онова, което тя е сложила от себе си. Този архив, който е у мене, утре ще бъде предаден в Държавния архив и следващите поколения сами ще проверят, че това, което пиша, е верно. И ще прочетат имената на лъжците, защото те имат имена, и тук имена на лъжци и крадци, но имат същите имена и горе, в Невидимия свят със същите им деяния. Каквото е долу. таквоз е и горе, в Небесната тъмнота.

7. А в „Бележки на издателя" от същата книга, на стр. 271, са написани неверни неща. Освен това тези хора изобщо не знаят как са нещата, защото са извън тях. Дори не са чели изобщо „Изгревът", та поне да си направят труда. Но едно е ясно че те са от същата верига, която се движи от Духа на Заблуждението, който ръководи и мозайкаджийската бригада на майстор Бертоли и майстор Борис.

8. И в заключение какво може да се каже за мозайкаджийската бригада на майстор Бертоли и майстор Борис:


а) Те са служители на Черната ложа.


б) Те изнесоха навън, в чужбина, едно течение непечатани беседи и лекции на Учителя Дънов.


в) Това са същите Сили, които действуват чрез техните приемници и не връщат оригиналите в България, за да ги отпечатаме по оригинала.


г) Това са същите разрушителни Сили, които чрез майстор Борис организираха редактирането и промяната на оригиналното Слово наУчителя Дънов.


д) Това са същите Сили от Духа на Опорочението, които организираха издателство „Сила и Живот" в Бургас и отпечатват променено Слово на Учителя под редакцията на Лалка.


е) Духът на Заблуждението и Духът на Опорочението днес действуват чрез своите слуги, наредени в една верига и завързани един за друг. След това се явяват втора, че трета верига. Целта е чрез промененото Слово на Учителя Дънов да се промени пътят на Неговите последователи. И това те го правят напълно успешно. Това трябва да им се зачете. Аз го зачитам, защото делата им това показват. Нищо повече. Делата на техния Господар са еднакви с деянията на слугите. Те идват от хиляди години и днес са тук, Те са дисциплинирани и служат усърдно на своя си господар. Безпрекословно.


ж)   На този етап те присъствуват, те действуват и поради което отклонението от Школата на Учителя Дънов е тотално и невъзвратимо за онези, поели по този път. Връщане назад няма. В никакъв случай!


з) А Духът на Истината е в Словото на Всемировия Учител Беинса Дуно.


То е свещено и неприкосновено!


Мечът на Духа - това е Словото!


И той ще разсече на две делата им - отляво ще падне лъжата, а отдясно - опорочението.


И ще остане чистото, оригинално Слово на Учителя Дънов. за онези поколения, които ще искат да се поят от Божествения извор на Неговото Слово.


Божественият извор е един, чист и животворящ в Дух и Истина.


Ние сме част от Небесното войнство, което охранява, защищава Словото на Учителя Дънов и с живота си полага неимоверни усилия Словото на Бога да се отпечати в своя оригинал.


Амин.


Има един Бог, Едно Слово, Един Учител - Беинса Дуно.


Има една Школа на Всемирното Велико Бяло Братство, създадено от Словото на Всемировия Учител на Вселената - Беинса Дуно.


Тази Школа присъствува чрез Словото на Великия Учител на Земята, в духовния свят и в Божествения свят.


Тази Школа съществува, за да претвори Словото на Великия Учител Беинса Дуно в живот чрез делата человечески, за да се превърне земният човек в Небесен човек, за да стане животворящ дух с душа всеобхватна като Вселената.


Дух мощен като Бога и едно с Бога.


Амин.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ